Andrej Sitkey vyhodnocuje podnety od čitateľov vo svojom Blogu o doprave

Blog o doprave s Andrejom Sitkeyom

Máte otázky k téme doprava? Píšte na: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

(Odpovede na otázky uverejníme každý týždeň spolu s novým článkom.)

Krátko by som chcel vyhodnotiť podnety, ktoré som dostal od redakcie a čitateľa.

Redakcia Nitralive - z emailov od čitateľov

1. Podnet na riešenie parkovania vozidiel na Štúrovej ulici na v tesnej blízkosti autobusovej zastávky pri Mlynoch a na Wilsonovom nábreží pri pizzérii. V oboch lokalitách parkovali vozidlá na chodníkoch, napriek tomu, že na Wilsonom nábreží sa oproti nachádza platené parkovisko a na Štúrovej možno zaparkovať na parkovisku OC Mlyny. Tento vleklý problém bol vyriešení osadením zábradlí. Okrem toho boli na parkovisku na Wilsonom nábreží opravené výtlky.

2. Podnet, ktorý sa dotýkal nevyhovujúceho stavu vozovky a vodorovného dopravného značenia na zjazdovej vetve mimoúrovňovej križovatky Kynek smer Nitra. Nedostatky boli odstránené, nerovnosti na vozovke boli odstránené, bolo obnovené vodorovné dopravné značenia a zvislá dopravná značka B 2.

3. Podnet, ktorý upozorňoval na nevyhovujúce odvodnenie autobusovej zastávky na ceste I/64 – Tr. A. Hlinku v Nitre pri OC Centro. Na základe podnetu som preveril skutkový stav. Zistil som , že v predmetnom prípade nie sú upchaté kanálové vpuste, ale problém spôsobuje poškodené potrubie, ktoré ústí do kanalizácie. Podľa SSC sa vzhľadom na náročnosť oprava zatiaľ nebude realizovať.

Podnety od p. Peťovského

Pán Peťovský navrhol rozšírenie a následne úpravu radenia pred križovatkou na MK Slančíkova a Wilsonovo nábrežie a na ceste I/64 pred križovatkou s Rázusovou. Podrobnejšie som sa k týmto návrhom vyjadroval v predchádzajúcich článkoch. Napriek skutočnosti, že tieto návrhy som predkladal už v minulosti a napriek niekoľkým rokovaniam so zástupcami mesta, sa stavebné úpravy na miestnych komunikáciách doposiaľ nerealizovali. Možná je realizácia koncom roka. O niečo úspešnejší som bol na Slovenskej správe ciest. V mesiaci august by mala byť realizovaná stavebná úprava na križovatke cesta I/64 – MK Rázusova smer nemocnica.

Okrem uvedeného navrhol zjednosmernenie časti Spojovacej ulice pri Triangole z dôvodu parkovanie vozidiel na komunikácii. Predmetný návrh bol prerokovaný so zástupcom mesta. Na rokovaní bolo zjednosmernenie odsúhlasené.

Zdroj: Andrej Sitkey, Blog o doprave