Email od čitateľa - upozornenie na chybu riadenia dopravy semafórmi

Andrej Sitkey - blog o doprave

Máte otázky k téme doprava? Píšte na: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

(Odpovede na otázky uverejníme každý týždeň spolu s novým článkom.)

Od nášho čitateľa Matúša sme do redakcie dostali email s upozornením na problém s nastavením cestnej svetelnej signalizácie na križovatke Cabajská - Železničiarska, ktorá bola uvedená do prevádzky len nedávno.

"Približne pred 3 týždňami (problém pretrváva dodnes) na svetelnej križovatke na Čermánskom moste prišlo k nepochopiteľnej zmene v riadení dopravy semafórmi v smere od Nových Zámkov do centra mesta v rannej špičke pracovného dňa (medzi siedmou a ôsmou hodinou). V danom čase sa priepustnosť križovatky znižuje, keď zelená v spomínanom smere svieti iba v čase odbočovania na most... následne naskočí červená, pustí sa smer od centra mesta do Nových Zámkov pričom smer od Nových Zámkom do centra mesta stojí nepochopiteľne na červenú. Z tohto dôvodu sa tvoria kolóny a autá prechádzajú na tretiu, štvrtú zelenú."


Problém by mal byť vyriešený v priebehu niekoľkých dní. Chyba sa stala pri zmene signálnych plánov v súvislosti so spustením prevádzky cestnej svetelnej signalizácie na križovatke Cabajská - Železničiarska. Ďakujem za upozornenie.

::: Nutné úpravy Cabajskej ulice + PDF ::: nákres


Rekonštrukcia Cabajskej ulice a výstavba križovatky so Železničiarskom ulicou, september 2011


Cabajská ulica Nitra rekonštrukcia


Zdroj: autor Andrej Sitkey pre Nitralive.sk, foto Nitralive.sk