Nitrianska komunitná nadácia vyhlasuje uzávierku grantového programu: Aby ľudia ľuďom pomáhali

Nitrianska komunitná nadácia vyhlasuje uzávierku grantového programu: Aby ľudia ľuďom pomáhali s témou – Podpora kvality vzdelávania a voľného času detí a mladých ľudí (do 30 rokov) v Nitrianskom kraji. Žiadosti o grant môžu zasielať organizácie so sídlom v Nitrianskom samosprávnom kraji a neformálne skupiny občanov do 9. septembra 2011. Najvyššia žiadaná suma je 1 660 €.

Grantový program je realizovaný vďaka podpore jeho partnerov. Do 5. ročníka sa zapojilo 6 firemných partnerov, ktorí získajú umelecké diela v životnej veľkosti, symbol programu – figúrky: Centro Nitra, Giesecke & Devrient, Nitrianske komunálne služby, Nadácia Orange, Envigeos, Západoslovenská energetika, člen skupiny E.ON.

NKN logo

Prezentácia figúrok

Prezentácia figúrok sa koná každoročne počas Medzinárodného festivalu Divadelná Nitra. Takouto formou sú figúrky na Svätoplukovom námestí predstavené verejnosti. Každá firma dá figúrke vlastné meno. Zároveň sú na podujatí odovzdané grantové šeky úspešným predkladateľom projektov v rámci grantového programu, ktorý je financovaný z výťažku predaja figúrok. Po ukončení Divadelnej Nitry budú objekty ešte niekoľko mesiacov súčasťou interiéru nákupného centra Centro Nitra. Potom si ich majitelia preberú, aby nimi ozdobili vstupné haly, obchodné priestory či kancelárie svojich firiem.

Figúrka

Výška: 1,6 metra
Tvar: Figúrka z hry Človeče, nehnevaj sa
Materiál: Plast
Cena: 1 660 €

Aby ľudia ľuďom pomáhali 2011 - figúrka

Kvalitu výtvarných návrhov a realizáciu ich spracovania garantuje známy nitriansky výtvarník akad. maliar Marián Žilík. Figúrka je originálnym umeleckým dielom v životnej veľkosti. Zároveň je symbolom filantropie, pretože pomáha tam, kde je to potrebné. Výťažok z nej putuje na grantový program Aby ľudia ľuďom pomáhali.

O programe

Aby ľudia ľuďom pomáhali je jedinečný grantový program spájajúci filantropiu s umením. Umožňuje firmám a organizáciám, aby si zakúpili originálny výtvarný objekt a podporili projekty zlepšujúce kvalitu života v Nitrianskom kraji. Program sa začal realizovať v roku 2007 a už od svojho prvého ročníka sa teší veľkej obľube. Nitrianska komunitná nadácia je v súčasnosti jedinou organizáciou na Slovensku, ktorá ponúka firemným darcom spoluprácu takéhoto typu. Do programu sa doteraz zapojilo niekoľko desiatok firiem a inštitúcií. Na základe získaných finančných prostriedkov mohla Nitrianska komunitná nadácia grantmi podporiť už 24 projektov za 26 707 €.

Aby ľudia ľuďom pomáhali 2010

Aby ľudia ľuďom pomáhali 2010

Zdroj: Nitrianska Komunitná Nadácia