Veľtrh práce JobExpo 2014 sa uskutoční v dňoch 29. – 30. apríla 2014 v priestoroch výstaviska Agrokomplex v Nitre pod záštitou predsedu vlády SR Roberta Fica a ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Jána Richtera. Veľtrh bude spojený s XVI. ročníkom medzinárodnej burzy práce European Job Days 2014 a 22. ročníkom celoštátnej prezentačnej a predajnej výstavy výrobkov žiakov stredných odborných škôl Mladý tvorca 2014.

Na výstavnej ploche viac ako 11 000 m2 prinesú návštevníkom tisícky pracovných miest zamestnávatelia zo Slovenska aj zahraničia, spoločnosti, ponúkajúce vzdelávanie, prípravu pre trh práce, kariérne poradenstvo. Veľtrhu sa aktívne zúčastnia i sprostredkovateľské agentúry, partneri siete EURES ako aj európske inštitúcie, poskytujúce občanom poradenstvo a pomoc v širokom rozsahu od štúdia a prípravy na povolanie až po získanie zamestnania. Priamo na podujatí bude možné absolvovať pracovný pohovor a dohodnúť si nástup do zamestnania.

Vstup pre návštevníkov veľtrhu je tak ako aj v predchádzajúcich rokoch zadarmo a jeho súčasťou bude aj bohatý sprievodný program.

Sprievodný program v PDF formáte

Na veľtrhu JobExpo 2014 si návštevníci budú môcť bezplatne otestovať svoje jazykové, počítačové a profesijné kvalifikačné predpoklady a zúčastniť sa prezentačných aktivít, seminárov a workshopov zameraných na témy: akosi pripraviť žiadosť, životopis, motivačný list, ako sa správne pripraviť na prijímací pohovor,ako zistiť, ktoré povolanie je to pravé,kde začať, ak chcem podnikať, ako sa správne uchádzať o prácu v zahraničí a iné.

Súčasťou veľtrhu JobExpo 2014 bude i odborná panelová konferencia na tému „Nezamestnanosť mladých - pretrvávajúci makroekonomický problém SR“ za účasti premiéra Roberta Fica, podpredsedu Európskej komisie p. Maroša Šefčoviča, ministra práce, sociálnych vecí a rodiny p. Jána Richtera, ministra hospodárstva p. Tomáša Malatinského a ministra školstva vedy, výskumu a športu p. Dušana Čaploviča.

Viac informácií o veľtrhu práce JobExpo 2014 nájdete aj na jobexpo.sk

JobExpo Nitra 2014


Zdroj: Tlačová správa