V roku 2006 si obec Nové Sady pripomenula významné 850. výročie prvej písomnej zmienky o obci. Organizátori osláv výročia vtedy ešte netušili, že položili základ pre vznik tradície letných slávností. Na obľúbenom podujatí sa tu každoročne stretajú okrem obyvateľov Nových Sadov a okolitých obcí i rodáci žijúci v súčasnosti v iných regiónoch. Návrat do rodiska vyvoláva vždy spomienky na detstvo a stretnutia s dávnymi priateľmi, či spolužiakmi bývajú vždy príjemné.

Siedmy ročník podujatia, ktoré sa uskutoční 09.08.2014 o 15:00 v parku pri obecnom úrade sa bude niesť v tradičnom i netradičnom duchu. Tradičnom v tom, že sa o zábavu postarajú folklórne skupiny. Večer nebude chýbať diskotéka pre mladých i menej mladých. Súčasťou letnej slávnosti bude zraz historických vozidiel, ktorý spolu s obcou usporiada Old Timer Club Nitra. Netradične tento ročník podujatia ozvláštni prehliadka koní OZ Mikroregiónu Radošinka. Návštevníci si budú môcť pozrieť i najnovšie expozície v nedávno zrekonštruovanom kaštieli.

Organizátori podujatia, Obecný úrad v Nových Sadoch s kultúrnou komisiou a miestny zväz Jednoty dôchodcov Slovenska Vás na podujatie plného dobrej zábavy a priateľských stretnutí srdečne pozývajú.

Letná slávnosť Nové Sady 2014


Fotogaléria



Zdroj: rb