Nitriansky atletický štadión, ktorý je v správe oddielu TJ Stavbár Nitra bude v nedeľu 26.10.2014 hostiť tradičné bežecké podujatie - Nitriansku hodinovku. Pretek, ktorý sa odlišuje od väčšiny ostatných podujatí tým, že nie je stanovená vzdialenosť, ktorú súťažiaci absolvujú, ale časový úsek, počas ktorého krúžia po ovále. Víťazom sa stane ten bežec, ktorý bude mať po šesťdesiatich minútach odbehnutých najviac metrov.

Súčasťou Nitrianskej hodinovky, ktorú organizujú 2 športové kluby Šk Delfín Nitra a TJ Stavbár Nitra v spolupráci s mestom Nitra, sú aj sprievodné podujatia pre tých, ktorí si netrúfajú krúžiť celých šesťdesiat minút po nitrianskom tartane, prípadne na to ešte nedorástli. Pre najmenších sú pripravené behy na sto až štyristo metrov, v závisloti od ich veku, menej skúsení bežci sa môžu postaviť na štart Cooper-ovho testu, známeho aj ako "dvanásťminútovka".

Hlavným lákadlom pre všetkých záujemcov o štart na Nitrianskej hodinovke a takisto aj pre divákov bude súboj viacerých medailistov z medzinárodného triatlonového podujatia Slovakman 226, ktorí si budú chcieť zmerať sily nielen medzi sebou ale aj so zvyškom štartového poľa, ktoré sa v Nitre zvyčajne zíde veľmi kvalitné.

Popis

Propozície: www.slovakman.sk

Registrácia prebieha tu: http://prihlasky.vos-tpk.sk/index.php?p=race&id=146

Organizátori sa tešia na stretnutie v nedeľu 26.10.2014.



Zdroj: TS md