Posledné dva októbrové víkendy budú v Galérii MLYNY v Nitre plné fantastických chutí a lahodných vôní, ktoré poláskajú a nabudia vaše zmysly. Pre milovníkov životodarnej sily kvalitnej čokolády a skvelej, odborne pripravenej kávy, máme podujatie šité na mieru. To najlepšie z najlepšieho budú môcť návštevníci ochutnať na Festivale kávy a čokolády, ktorý je pre veľký záujem rozdelený na dva samostatné víkendy. V dňoch 18.-19.10.2014 bude v Galérii MLYNY v Nitre Víkend kávy a 25.-26.10.2014 to bude Víkend čokolády.

Prvý "kávový" víkend bude venovaný všetkým milovníkom čierneho lahodného moku. 18 vystavovateľov káv a kávových doplnkov z toho 6 pražičov kávy ponúkne svoje najlepšie produkty, a tak majú návštevníci počas dvoch dní možnosť degustovať najlepšie kávy sveta. Okrem ukážok príprav kávy, predaja kávy a doplnkov, zariadení, produktov i dezertov do kaviarní čaká návštevníkov i bohatý program. Vystavovať bude Múzeum kávy a pripravené budú celodenné workshopy pri jednotlivých stánkoch. V sobotu to bude atraktívne maľovanie mliekom do kávy a v nedeľu slepý test kávy.

Víkend 25.-26.10.2014 je venovaný jedlu bohov – čokoláde. Tá bude v MLYNOCH počas dvoch dní doslova tiecť prúdom. Návštevníkov čaká množstvo vystavovateľov, výrobcov čokolády, praliniek, horúcich čokolád i špeciálnych čokolád pre deti. Z Českej republiky príde naživo predviesť výrobu čokoládových sôch chocolatier Július Fülöp. Čerešničkou na tejto čokoládovej torte bude prednáška Emmanuela Hamona, ktorý nám ako svetoznámy chocolatier predvedie ukážky výroby praliniek a zákusku z čokolády s výkladom. Samozrejmosťou budú ochutnávky výrobkov z čokolády počas celého víkendu.

Festival kávy a čokolády 2014 Nitra


Zdroj: Mlyny Nitra