V Nitre vyrástli obrovské jahody. Na rôznych, viac ako nezvyčajných, miestach

Obrovské jahody na Svätoplukovom námestí. Jahody na chodníkoch. Dokonca jahody na stromoch! Ťažký prečin voči spoločnosti? Nie, nie, to len v Nitre vrcholia prípravy zážitkových balíčkov s názvom Jahodová Nitra.

V piatok 17. mája odštartuje Jahodová Nitra prvým z piatich jahodových víkendov, počas ktorých si návštevníci môžu vychutnať balík rôznych jahodových akcií a atrakcií. Víkendy pre deti i seniorov, pre rodiny a zaľúbené páry plné skvelej zábavy a bohatého programu. Noc kostolov, múzeí a galérií, Nitriansky vínny festival, piknik so šampanským a jahodami, ochutnávka jahodových špecialít v romantickej čokoládovni, Scénické prehliadky Nitrianskeho hradu alebo romantické prechádzky vždyzeleným Arborétom v Mlyňanoch – to je len zlomok toho, čo návštevníkov a účastníkov festivalu čaká. Alebo vás zaujíma, Koľko jahôd rastie na mori? Ak chcete poznať odpoveď na túto závažnú otázku, príďte sa pozrieť na predstavenie do Starého divadla Karola Spišáka v Nitre.

Jahodová Nitra logo


Jahodová Nitra je potešením nielen pre chuťové poháriky, ale aj pre oko. Až do nedele 16. júna si všetci návštevníci budú môcť vychutnávať jahodovú atmosféru, ktorá sadá na mesto Nitra. Jahodové lavičky, jahody na stromoch, jahody na námestí, jahody chodníkoch, jahodové skruže a mnohé iné jahodové prekvapenia tu čakajú priamo v centre mesta na všetkých tých, ktorí si chcú trochu netradične užiť svoje voľné chvíle.

Počas týchto jedinečných piatich víkendov sa mesto Nitra zahalí do jahodového šatu a všetko bolo, je i bude jahodové. Ak chcete vedieť prečo, prečítajte si jahodovú rozprávku na webstránke Jahodová Nitra.

Objavte aj vy čaro starobylej Nitry s jej rozprávkovo jahodovou atmosférou a prijmite pozvanie do Jahodovej Nitry.


Zdroj: NOCR