Slovenský ľudový umelecký kolektív (SĽUK) uvedie v utorok 31.3.2015 o 18:30 hod. v Divadle Andreja Bagara v Nitre hudobno-tanečný program 65 rokov, ktorý prezentuje rozmanité podoby umeleckej tvorby SĽUK-u od roku 1949 až po súčasnosť.

V programe sú zastúpené diela umelcov, ktorí stáli pri zrode telesa a dlhé desaťročia sa podieľali na jeho formovaní. K týmto osobnostiam patria: choreograf Juraj Kubánka, hudobní skladatelia Ján Cikker, Tibor Andrašovan, Svetozár Stračina, Juraj Farkaš alebo koncertný majster a husľový virtuóz Rinaldo Oláh. Staršie diela dopĺňajú hudobno-tanečné čísla z najnovších programov SĽUK-u. Ich autormi sú mladí slovenskí umelci, ktorí originálne spojili pôvodne ľudové umenie so súčasným scénickým tancom, divadlom, výtvarným umením, jazzom i worldmusic.

Vstupenky na predstavenie je možné si zakúpiť v pokladniciach Divadla Andreja Bagara v Nitre, vchod cez služobný vstup divadla z Mostnej ulice, každý pracovný deň od 8:30 do 18:30 hod. Tel. kontakt do Pokladnice DAB: 037/ 6524 872.

Viac na www.sluk.sk alebo www.dab.sk


Zdroj: SĽUK