Nitra sa aj tento rok zapojí do celosvetovej kampane Hodina Zeme a to symbolickým vypnutím osvetlenia. Zapojiť sa môže každý - domácnosti, firmy, štátne inštitúcie, mestské pamiatky a podobne. Hodina Zeme sa koná 28. marca 2015 od 20:30 do 21:30 hod.

Urobte zmenu vo svojom každodennom živote

Hodina Zeme nie je len o zapojení sa na jednu hodinu v roku. Našej planéte môžete pomôcť vo svojom každodennom živote. Každý z nás ma silu urobiť zmenu a spolu sa naše činy zrátajú a dokážeme veľké veci. Stačí zlepšiť niečo úplne jednoduché. Zhasnite za sebou svetlo v miestnosti, v ktorej sa nikto nenachádza, pokiaľ nemusíte, nechoďte autom, nasadnite na autobus, bicykel alebo sa prejdite pešo… Je skutočne veľmi veľa spôsobov, ako môžete pomôcť Zemi, stačí si len vybrať.

V Nitre sa tento rok zapoja

Chrenovský most
Piaristický kostol sv. Ladislava
Nitriansky hrad

V oficiálnom zozname na webstránke http://hodinazeme.svetelneznecistenie.sk/ nechýba ani tento rok portál Nitralive.sk :-)


Pohľad na zhasnuté osvetlenie - Piaristický kostol a Nitriansky hrad v roku 2014

Hodina Zeme Nitra 2014

Organizátorom Hodiny Zeme je celosvetová ochranárska organizácia WWF (World Wildlife Fund), ktorej poslaním je zastavenie ničenia prirodzeného prostredia a vybudovanie budúcnosti, kde ľudia budú môcť žiť v harmónii s prírodou. Od roku 2011 spolupracuje na Slovensku s členmi Sekcie ochrany pred svetelným znečistením SAS pri SAV a SZAA za účelom vyššej informovanosti o tejto akcii a taktiež vyššej účasti.



Zdroj: Nitralive.sk, hodinazeme.svetelneznecistenie.sk/