Každoročne koncom apríla a začiatkom mája sa na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite, Univerzite Konštantína Filozofa a v uliciach mesta Nitry koná komplex vedecko-odborných, športových, umeleckých a spoločenských podujatí pod názvom Nitrianske univerzitné dni. Záštitu nad trinástym ročníkom NUD, ktorý sa bude konať od 27. apríla 2015 do 6. mája 2015, prevzal prof. RNDr. Ľubomír Zelenický, CSc., rektor UKF, Dr.h.c. prof. Ing. Peter Bielik, PhD., rektor SPU, doc. Ing. Jozef Dvonč, CSc., primátor mesta Nitry a doc. Ing. Milan Belica PhD., župan Nitrianskeho samosprávneho kraja. Tradičnými podujatiami v rámci NUD sú Karneval v Riu po slovensky - alegorický sprievod mestom, Stavanie mája s Superstar nitrianskych univerzít, ktoré sa uskutočnia tento rok v jeden deň (29.4.) na Svätoplukovom námestí.

Zo športových podujatí určite zaujme Jarný beh Nitrou, Nočný výstup na Zobor, či turnaje vo futsale, volejbale či florbale.

Vrcholným hudobno-umeleckým a spoločenským podujatím Nitrianskych univerzitných dní 2015 bude Galavečer Gaudeamus.

Snahou organizátorov je nadviazať na predchádzajúce úspešné ročníky Nitrianskych univerzitných dní s cieľom prehĺbiť vzájomnú komunikáciu a spoluprácu s dôrazom na aspekt spolupatričnosti uvedených štyroch subjektov. Ďalším, nemenej dôležitým cieľom je reprezentácia nitrianskych univerzít navonok vo vzťahu k obyvateľom mesta Nitry a nitrianskeho regiónu, k úradom štátnej správy a samosprávy, významným inštitúciám a výrobným podnikom na území mesta a regiónu, ako aj k univerzitám na Slovensku a v zahraničí.


Nitrianske univerzitné dni 2015
Nitrianske univerzitné dni 2015



Zdroj: Nitralive.sk, UKF