Nádherné počasie prvého dňa pozitívne nastavilo celkovú atmosféru výstavy Gardenia spolu s ostatnými výstavami. Domexpo, Solaris Nitra a Bonsai Slovakia sa aj tento rok tešili hojnému počtu návštevníkov. Štvrtok so svojimi až letnými teplotami počas ďalších dní vystriedali premenlivejšie podmienky, no davy ľudí si nenechali ujsť všetky možnosti, ktoré im štyri jarné výstavy ponúkali.

Bonsai Slovakia

Úspechu nasvedčuje celkový počet návštevníkov, ktorý bol bez mála 43 000. Nárast návštevnosti a spokojnosť vystavovateľov sú ciele, ktorých naplnenie je dôležité a rovnako bude dôležité aj na najbližšom, už dvadsiatom ročníku.

Stabilnou súčasťou Gardenie sú sprievodné výstavy, konkrétne Domexpo, Solaris Nitra a Bonsai Slovakia, ktoré prezentujú estetické, ekologické, funkčné iprogresívne riešenia pri kultivácii prírodných živlov, rastlín aj stromov. Novinkou pre tento rok bolo vzájomné tematické prepojenie prednášok k výstavám Solaris Nitra a Domexpo. Predstavilo sa viac ako 300 vystavovateľov, na ploche 20000m2. Návštevníci mali vrámci výstavy Gardenia, ako aj ostatných výstav, možnosti priamo sa poradiť sodborníkmi na záhradníctvo, pestovanie najrôznejších plodín, rastlín či drevín alebo si tieto vedomosti priamo vyskúšať počas atraktívnych workshopov.


Fotogaléria



Zdroj: Agrokomplex, foto Nitralive.sk