Už zajtra (v stredu 29.4.2015) sa v rámci Nitrianskych univerzitných dní v centre mesta Nitra uskutočnia tri veľké podujatia: Karneval v Riu po slovensky - alegorický sprievod mestom, Stavanie mája a Superstar nitrianskych univerzít.

16:30 hod. od Aula SPU

Sprievod mestom, ktorý je prezentáciou tanečných škôl, súborov oboch univerzít a záujmových združení Nitry, vyštartuje spred budovy Slovenskej poľnohospodárskej univerzity, pokračovať bude k OC Mlyny a na Pešiu zónu, a skončí pred Divadlom Andreja Bagara na Svätoplukovom námestí. O zábavu sa v alegorickom sprievode okrem iných postará bubnová šou CAMPANA BATUCADA s ich priateľmi, a so skvelými muzikantmi Dominikou Titkovou & Friends.

Univerzitné dni Nitra - sprievod


17:00 hod. Pešia zóna Nitra

Na pešej zóne bude akcia pokračovať Stavaním mája, o ktoré sa postarajú folklórne súbory Univerzity Konštantína Filozofa a Slovenskej poľnohospodárskej univerzity - Ponitran a Zobor.

17:30 hod. Svätoplukovo námestie

Ľudové tradície vystrieda spevácka súťaž študentov oboch nitrianskych univerzít v interpretácii populárnych piesní – Superstar nitrianskych univerzít. Zúčastní sa jej 5 finalistov, ktorí zvíťazili v kastingu a bude sprevádzaná vystúpeniami známych slovenských pop-rockových kapiel, ako sú Zoči Voči, Heľenine oči, Ewelin, Neverback a Kýbel mačiek.

Srdečne vás pozývame stráviť zajtrajší deň v uliciach mesta Nitry s vašimi priateľmi, deťmi, rodičmi, kolegami, alebo aj samých, a zažiť dobrú náladu a veselú atmosféru.

Viac informácií o NUD nájdete na webstránke UKF.sk



Zdroj: UKF Nitra, foto Ľubo Balko