28. 5. 2015 sa v nitrianskom Skateparku na Dieloch uskutočnilo spoločenské podujatie s názvom Family Fun Day, ktoré pripravila Nitrianska komunitná nadácia v spolupráci s firemnými darcami a mestom Nitra. Podujatie ponúklo svojim návštevníkom množstvo zaujímavých workshopov a hier.

Podujatie bolo spojené s vyhlásením výsledkov už 9. ročníka grantového programu Aby ľudia ľuďom pomáhali. Tento ročník priniesol viaceré zmeny. Umelecké figúrky nahradili živé stromy - lipy, ktoré sa stali jeho novým filantropickým symbolom. Výsledkom spolupráce sa tak stala nová tradícia – vytvorenie filantropickej aleje v areáli Skateparku, ktorú vysadili samotní firemní darcovia.

Podpora programu nebola tento krát určená na realizáciu jednorazových projektov, ale na pomoc etablovaným mimovládnym organizáciám z NR kraja, aby naďalej mohli realizovať svoje programy užitočné pre nás všetkých. Firemní partneri sa v 9. ročníku rozhodli nasmerovať svoju finančnú podporu v celkovej hodnote 4 954 € do programov dvoch mimovládnych organizácií – do Chránenej dielne Centra Slniečko, kde pracujú ZŤP a klienti centra, ako aj do preventívneho programu merania zrakových porúch detí v 15 materských školách v NR kraji, ktorý realizuje Únia slabozrakých a nevidiacich Slovenska.

Firemnými partnermi programu Aby ľudia ľuďom 2015 sa stali:

Giesecke & Devrient Slovakia, s.r.o.
Granvia, a.s. v spolupráci s Granvia Operation
Západoslovenská energetika, člen skupiny E.ON
PP Invest
Nitrianska teplárenská spoločnosť - NTS, a.s.
Nitrianske komunálne služby, s.r.o.

Fotogaléria

Family Fun Day Nitra 2015 Family Fun Day Nitra 2015 Family Fun Day Nitra 2015 Family Fun Day Nitra 2015 Family Fun Day Nitra 2015 Family Fun Day Nitra 2015 Family Fun Day Nitra 2015 Family Fun Day Nitra 2015 Family Fun Day Nitra 2015 Family Fun Day Nitra 2015 Family Fun Day Nitra 2015 Family Fun Day Nitra 2015 Family Fun Day Nitra 2015 Family Fun Day Nitra 2015 Family Fun Day Nitra 2015 Family Fun Day Nitra 2015 Family Fun Day Nitra 2015

O programe Aby ľudia ľuďom pomáhali: Programom Aby ľudia ľuďom pomáhali sa snaží Nitrianska komunitná nadácia podporovať firemnú filantropiu v rámci Nitrianskeho kraja. Počas 8 rokov fungovania programu bolo podporených 52 projektov za viac ako 50 000 €. „Tešíme sa, že firmy v nitrianskom kraji majú stále aktívny záujem podporovať zmysluplné nápady. Pevne veríme, že budeme v tejto tradícii pokračovať a vďaka výsadbe stromov a budovaniu filantropickej aleje nielen že skrášlime naše mesto, ale podporíme mimovládne organizácie, aby mohli pomáhať aj naďalej,“ dodáva na záver Ľubica Lachká.



Zdroj: NKN, foto Nitralive.sk