Posledná júnová sobota (27.6.2015) bude patriť druhému ročníku úspešného fotografického podujatia FOTKA V SIETI. Vystaviť svoje najlepšie fotografie pozýva Trafačka, domácich aj zahraničných fotografov a tým aj všetkých priaznivcov fotografie.

Oslovujeme širokú komunitu fotografov a fotografujúcich, s pozvaním na letnú prehliadku tvorby trochu netradičným spôsobom. Po celý deň, od rána až do neskorých večerných hodín chceme odprezentovať tvorbu zaregistrovaných účastníkov fotkami v sieti. Návštevníci výstavy budú môcť vyjadriť svoju radosť či obdiv k vystaveným dielam pripínaním farebných spiniek. Účasť na Fotke v sieti je podmienená registráciou: http://goo.gl/forms/N5PmdbwySM, kde sa dozviete aj ďalšie inštrukcie.

Tento ročník má niekoľko noviniek. Ráno štartuje FOTOMARATÓN pre registrovaných účinkujúcich, ktorých úlohou bude počas štyroch hodín odfotiť desať záberov na rôzne témy. Odborná porota určí troch víťazov, ktorým na konci dňa odovzdáme ceny. Výsledné fotografie budeme po zotmení premietať na stenu Trafačky. Účasť na Fotomaratóne je podmienená registráciou: http://goo.gl/forms/cKpMK2Gp0k.

Počas dňa sme pre návštevníkov pripravili dva WORKSHOPY. Jeden bude zameraný na fotenie v exteriérových podmienkach, kedy sa návštevníci naučia používať ateliérové svietenie. Druhá dielňa predstaví historickú techniku cyanotypie. V podkrovnom ateliéry priblížime techniku modrotlače a návštevníci si za symbolický poplatok budú môcť techniku aj vyskúšať.

Deň spríjemnia aj dve hudobné vystúpenia. Prvým bude SAMUEL KŠIŇAN, pesničkár pochádzajúci z Nitry. Jeho tvorba sa dá charakterizovať ako akustický folk ovplyvnený bluesom a podobnými žánrami. Tvorí akustické skladby výhradne v angličtine, ktoré sú prevažne vymyslené príbehy a životné situácie. Po ňom vystúpia bratia Ondrej (Prorok) a Matej (Mr.Matt) s hudobným projektom DORNKAPPEL, ktorý bol nominovaný na Objav roka v RHA, sedem týždňov v rebríčku Demovnice Rádia_FM, vystúpil na Red Bull Tour Buse. Vystúpenie bude na osobné i verejné témy, o ich osobnostiach, rodine, priateľoch, názoroch, živote, dobe, náboženstve.

PROGRAM

9:00 - 9:45
Registrácia: Fotka v sieti + Fotomaratón
Inštalácia fotografií na sieť
10:00 - 14:00
Fotomaratón
11:00 - počas celého dňa
Workshop exteriérového fotografovania /František Kolář/
Workshop cyanotypie /Evla Vlasič/
14:00
Zozbieranie fotografií z Fotomaratónu
18:00
Koncert SAMUEL KŠIŇAN /NR/
20:00
Vyhodnotenie Fotky v sieti, odovzdanie cien
21:00
Koncert s videoprojekciou DORNKAPPEL /BA/
22:00
Vyhodnotenie Fotomaratónu, odovzdanie cien. Projekcia fotografií na stenu Trafačky

Prevetrať šuflíky, šanóny plné fotografií, stretnúť sa, diskutovať, vidieť inak svoje fotografie či fotky iných, užiť si príjemný deň s grilovačkou a dobrou hudbou môžete pred Trafačkou v sobotu 27.júna 2015. Vstup je voľný.


FOTKA V SIETI


Zdroj: Trafačka