Dobrovoľníci z troch krajín sa rozhodli aj tento rok pokračovať v netradičnom podujatí, ktoré vnáša do miest farby dúhy, usmievavé tváre ľudí a spomalené kroky času. Bublifuky budete potrebovať tiež v Nitre 25. augusta na Svätoplukovom námestí pred Divadlom Andreja Bagara.

Jeden deň, tisícky bublín

Deň bublín alebo inak povedané Bubbleday vznikol v roku 2014 vďaka iniciatíve vysokoškoláčky Lucii Randovej, ktorá spolu s Jaroslavom Dodokom zaplavila slovenské mestá bublinami. "Minulý rok Bubbleday priniesol tisícky bublín, hudobníkov a vytváral úsmevy na tvárach ľudí. Tento rok je tu opäť a prekonáva hranice Slovenska," hovorí Lucia Randová, iniciátorka BubbleDay.

Bubbleday je jeden z tých dní na ktoré sa nezabúda. Dokáže ľudí zastaviť, spojiť, vytvoriť úsmev na perách a vrátiť späť roky, ktoré predstavovali ich detstvo. Je to deň, kedy sa ľudia z miest stretnú na námestiach a iných verejných priestoroch s bublifukom v ruke a dobrou myšlienkou v srdci. Nadýchnu sa, vyfúknu bubliny a tešia sa z ich letu.

Druhý ročník na dosah

Tento rok presne 25. augusta prichádza druhý ročník podujatia s mottom Bubbleday bez hraníc, pretože podľa slov organizátorov: "Toto podujatie nepozná miesto, diaľku ani štát. Je to podujatie o ľuďoch a pre ľudí. Vytvorili sme tím dobrovoľníkov v 17 mestách, nielen na Slovensku, ale i v zahraničí."

Tento rok máte možnosť zažiť Bubbleday v mestách ako Banská Bystrica, Zvolen, Žilina, Krupina, Nitra, Rimavská Sobota, Poprad, Rožňava, Košice, Bánovce nad Bebravou, Prievidza, Považská Bystrica, Nové Mesto nad Váhom, Lučenec, Slough, Londýn a Lido di Jesolo. Ďalšie mestá budú pribúdať na webstránke bubbleday.eu



Zdroj: lf