Od 1. mája do 30. septembra 2016 bude po Nitre opäť premávať turistický vláčik. Na trasu vyjde zo Svätoplukovho námestia každú celú hodinu, a to v čase od 10:00 do 18:00 hod., pričom posledná jazda bude o 17:00 hod.

Cena za jazdu zostáva nezmenená - 1 euro zaplatí dospelá osoba a rovnako 1 euro aj dieťa staršie ako 6 rokov. Dieťa vo veku do 5 rokov, ktorého bude sprevádzať dospelá platiaca osoba, sa odvezie zadarmo.

Turistický vláčik premáva v Nitre s podporu Mesta Nitry každý pracovný či víkendový deň.

Jazdiť bude jazdiť po trase: Svätoplukovo námestie, Pešia zóna, Palárikova ulica, ul. Fraňa Mojtu, Wilsonovo nábrežie, Mestský park na Sihoti – možnosť nástupu a výstupu, Jesenského ulica, Pribinovo námestie, Nitriansky hrad, kde bude 15-minútová prestávka, Svätoplukovo námestie. Hneď ako bude priestor pod hradom pri Proglase (kde sa realizovala výstavba centra služieb pre turistov) sprístupnený pre dopravu, začne vláčik jazdiť po obvyklej trase.

Cestujúci uvidia historicky najvzácnejšie nitrianske pamiatky a vďaka audio sprievodcovi sa dozvedia aj rôzne zaujímavosti o Nitre, ktoré je najstarším slovenským mestom.

Nitriansky expres - vláčik



Zdroj: Nitralive.sk, Mesto Nitra