Piaty ročník projektu Noc hudby, ktorý iniciuje Hudobné centrum podporí Nitra aj tento rok. Oslava hudby pripadla tento rok na 17.jún. Organizátori sa však rozhodli oslavovať TRI DNI 16.-18.júna, počas ktorých pripravili 12 koncertov.

Na Hideparku, v Trafačke a v Music A Cafe zaznie hudba rôznych žánrov, a to v podaní nielen profesionálnych telies, ale aj amatérskych hudobníkov, súborov, či skupín. Tak ako minulý rok, aj tento, bude hudba sprevádzať cestujúcich MHD na linke číslo 32. Oslava Noci hudby spríjemní aj vyučovanie na dvoch školách - na Základnej škole Cabaj Čápor, časť Cabaj a na Základnej škole s materskou školou na Novozámockej 129 v Nitre.

PROGRAM

štvrtok 16.jún

RSS B0YS
RSS B0YS sú bezmenní hudobníci – cestovatelia, „chlapec jedna“ a „chlapec dva“, ktorí sa stretli, ako legenda hovorí, v Benine. Voľnosť vo výbere žánrov je veľmi dôležitá – od africkej púšte až po európsku tanečnú hudbu, hypnagogické prvky, zvuky rôznych etnických perkusívnych nástrojov, naturálne techno a silný zvuk.

Hidepark Nitra / 20:30 / vstup: študenti 1€, dospelí 2€


piatok 17.jún

DANNY & ROB

Duo v zložení Daniel Halaj a Róbert Mitala hrajú akustické covery v zložení gitara a spev. ich žáner sa nedá presne definovať. V repertoári majú piesne typu folk, country, rock & roll a iné.

Trafačka / 15:30 / vstup: zadarmo


PATRÍCIA HUSÁROVÁ & JÁN KOSTOLÁNY

Patrícia Husárová je speváčka so zaujímavým prejavom a farbou hlasu. Hoci sa spevu venuje zatiaľ iba okrajovo jej zaujímavý hlas si vás získa. Na prvý pohľad krehké dievča, no v hlase názor a v prejave cit. Spieva prevzaté skladby väčšinou popového žánru. Momentálne v duu s gitaristom Jankom Kostolánym. MHD linka č.21 / 14:47 – 15:30

Trafačka / 16:15 / vstup: zadarmo


BE.WELL

Be.Well - hudba, ktorá má srdce. Autorské piesne mladej dvojice v spojení spevu, čo má dušu, gitary, ukulele a cajonu. MHD linka č.21 / 14:47 – 15:30

Trafačka / 17:00 / vstup: zadarmo


BORIS BELICA

Gitarista a skladateľ. Člen rockovej kapely Carpe Diem. Na konte má hudbu k pohybovému divadelnému predstaveniu „Prejsť (si) Telom“ (Divadlo VyDi) a akustický album „Way Beyond the Quiet Mind“. Minulý rok v rámci projektu Aktivátor absolvoval so svojim ambientno-experimentálnym projektom koncerty v SK, PL a DE v spoločnosti kapiel ako Fresh Out Of The Bus, Gonsofus či Cosovel.

Trafačka / 18:00 / vstup: zadarmo


SAMUEL KŠIŇAN

Samuel Kšiňan je pesničkár pochádzajúci z Nitry. Jeho tvorba sa dá charakterizovať ako akustický folk ovplyvnený bluesom a podobnými žánrami. Tvorí akustické skladby výhradne v angličtine. Skladby sú prevažne vymyslené príbehy a životné situácie.

Trafačka / 19:00 vstup: zadarmo


BAD KARMA BOY

Bad Karma Boy skladajú priamočiare slovenské pesničky s výnimočnou atmosférou, vrstveným vokálom, minimalistickou reverbovou gitarou a aranžmánmi, v ktorých nájdete zvuky organu či omnichordu. Bratislavská kapela má za sebou dva albumy a nedávne vystúpenie na prestížnom festivale Tallinn Music Week.

Trafačka / 20:00 / vstup: zadarmo


sobota 18.jún

HEADMOVERS

Headmovers je nadžánrový neo-soul hudobný projekt, ktorý v sebe spája prvky žánrov jazz, funk, r ́n ́b a soul. Repertoár projektu pozostáva z originálnej tvorby, známych jazzových štandardov, či populárnych skladieb súčasnosti ladených do spomínaného neo-soulového šatu.

Music a Cafe / 20:30 / vstup: predpedaj 3€, na mieste 5€

Celodenná „oslava hudby“ je inšpirovaná medzinárodne akceptovaným Sviatkom hudby – Fête de la misique, ktorý v roku 1982 vyhlásilo Ministerstvo kultúry a komunikácie Francúzskej republiky. Zámerom je, aby sa počas jedného dňa hudba všetkých žánrov a v rôznych podobách či interpretáciách dostala do miest, a aby znela nielen v klasických koncertných či divadelných sálach, ale tiež na netradičných miestach spojených či už s históriu daného mesta alebo s jeho každodenným životom.


ORGANIZÁTORI: Music A Cafe, Trafačka, Hidepark
PARTNERI: Arriva, Nitravel, ZŠ Cabaj Čápor, ZŠ s MŠ Novozámocká 129, Hudobné centrum
PODUJATIE PODPORILI: Fond na podporu umenia, Mesto Nitra, Nitriansky samosprávny kraj, Amplify, In.SPIRE.Media, Garmond

Noc hudby 2016 Nitra



Zdroj: TS