V dňoch 8. až 25. novembra 2016 bude Mesto Nitra a obe nitrianske univerzity žiť Študentskými dňami nitrianskych univerzít. Ide o súbor spoločenských, kultúrnych a športových podujatí študentov Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre a Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre. Nenechajte si ujsť tradičné podujatia, ktoré sa každoročne stretávajú s veľkým záujmom študentov a obyvateľov mesta Nitra, ako sú umelecké koncerty, workshopy, divadelné a filmové predstavenia či športové zápasy. Za zmienku určite stojí Univerzitná kvapka krvi, ktorou sa študentské dni v utorok 8. novembra začnú v priestoroch vestibulu pred Aulou UKF. Ide o humanitárne podujatie organizované v spolupráci s Národnou transfúznou službou v Nitre.

Nemenej zaujímavým podujatím bude tradičný Večerný beh Nitrou, ktorý odštartuje vo štvrtok 10. novembra 2016 na pešej zóne v Nitre. Určený je pre všetky vekové a výkonnostné kategórie a zúčastniť sa ho môžu žiaci základných škôl, stredných škôl, študenti univerzít, ako aj obyvatelia mesta Nitry. Štartovné je zdarma.

Novinkou tohtoročných Študentských dní nitrianskych univerzít bude Table Talk (utorok 22. novembra 2016, pred Aulou UKF, Tr. A. Hlinku 1, a učebňa č. 119, Štefánikova 67, o 10.00 h). Pôjde o stretnutie študentov so zamestnávateľmi v neformálnom prostredí. Pri tomto formáte diskusie bude mať každý zamestnávateľ k dispozícií stôl a cca 10 stoličiek. Po predstavení budú študenti vyzvaní, aby sa posadili k stolu zamestnávateľa, ktorý ich zaujíma a budú mať 15-minútový priestor na diskusiu o pracovných ponukách, kritériách na prijatie do zamestnania, benefitoch, možnostiach ďalšieho vzdelávania a pod. Po uplynutí času sa študenti presunú k stolu iného zamestnávateľa a absolvujú ďalšiu diskusiu. Tento cyklus sa zopakuje 3-5-krát. Po ukončení Table Talk-u budú mať študenti možnosť individuálneho pohovoru so zamestnávateľmi. Aktivity budú určené predovšetkým pre študentov informatiky a cudzích jazykov.

Rektor UKF v rámci študentských dní aj tento rok prijme a odmení študentov, ktorí sa zaslúžili o šírenie dobrého mena našej univerzity reprezentáciou v študijnej oblasti, oblasti vedy, športu a kultúry. Takisto nebudú chýbať tradičné podujatia ako bierfest, milkiáda, či Hokejový zápas SPU – UKF o Putovný pohár rektorov nitrianskych univerzít.


Študentské univerzitné dni Nitra 2016



Zdroj: UKF