Noc hudby je unikátny celosvetový projekt, v ktorom sa hudba stáva súčasťou každodenného života v mestách. K tejto iniciatíve sa už šiesty rok pripojí aj Nitra. Počas 16.júna zaznie hudba všetkých žánrov, a to v podaní nielen profesionálnych telies, ale aj amatérskych hudobníkov, súborov, či skupín na rôznych miestach v našom meste.

Tento rok sa k iniciátorkám tohto projektu, Barbore Kolářovej a Lenke Marekovej, pridali tri školy, zariadenie sociálnych služieb, šesť nitrianskych podnikov, prepravná spoločnosť Arriva i Mesto Nitra. Spoločne pripravili 22 hudobných vystúpení.

PROGRAM

NITRAVA, ZARIADENIE SOCIÁLNYCH SLUŽIEB V NITRE

9:00 - Dáša Vašíčková a Štefan Haládik
Koncert pre klientov zariadenia sociálnych služieb Nitrava, ale aj pre iných klientov ZSS v kraji a škôlkárov “odvedľa” z Golianovej ulice. Koncert bude spojený aj s opekačkou.


ZÁKLADNÁ ŠKOLA CABAJ - ČÁPOR

8:30 - Rudy Bujna (Zmes akostí) a Barbora Kolářová a Ján Kostolány


PIARISTICKÁ ZÁKLADNÁ ŠKOLA SV.JOZEFA KALAZANSKÉHO

10:35 - Rudy Bujna (Zmes akostí)


MHD LINKA ČÍSL 32

15:27 - 16:30 - Prvá škola samby Campana Batucada
Okrem úžasnej energie, radosti a slnka "zakliatych" v bubnoch Prvej školy samby CAMPANA BATUCADA si každý môže aj zahrať v tomto najrytmickejšom autobuse. Nástroje k dispozíici pre všetkých.

FOTOGALÉRIA TRAFAČKA

16:00 - Zmes akostí
Zloženie hudobníkov, ktorí pred časom pôsobili v rôznych hudobných žánroch samostatne. Od folku až po metal. Spojila ich láska k hudbe a záujem tvoriť. To, čo hrajú je zmes - slovenské texty obohatené prímesou folku, rocku, recitatívu ... zmes akostí.

17:00 - Martin Kubečka
Mladý sólový folkový gitarista a spevák z Trenčína.. Jeho texty sú inšpirované zážitkami, pocitmi a prežitými skutočnými udalosťami, ale aj životnými prehrami a výhrami. Každý jeho text je osobnou výpoveďou a viaže sa ku konkrétnej etape jeho života.

18:00 - Fiala/Turcerová/Szabó
Tvorbu tria môžeme charakterizovať ako rôznorodú, v ktorej sa nachádzajú interpretácie ich autorských kompozícií, ale aj diela skladateľov modernej jazzovej tvorby.
19:30 - Katarzia
Katarzia je unikátnym zjavom slovenskej hudobnej scény. Jej textovo i hudobne svojrázna tvorba na jeseň vyústila do mimoriadne sviežeho albumu Agnostika. Vo svojich piesňach otvára témy vzťahov, ľudských hodnôt či spoločnosti.
21:00 - Vypočuj si nemý film Cesta do nemožna, 1904
To, čo sa nedá povedať slovami, vyjadrí Števo Haládik hudbou.


ANTIKVARIÁT A LIBRESSO POD VŔŠKOM

16:00 - Patrícia Husárová a Ján Kostolány
Patrícia Husárová je speváčka so zaujímavým prejavom a farbou hlasu. Na prvý pohľad krehké dievča, no v hlase názor a v prejave cit. Spieva prevzaté skladby väčšinou popového žánru. Momentálne v duu s gitaristom Jankom Kostolánym.
17:00 - Dáša Vašíčková a Štefan Haládik
Hudobné duo Dáša (spev) a Števo (gitara) sa venuje žánrom ako pop, rok, sem tam nejaký šansón. Majú za sebou už niekoľko vydarených vystúpení.
18:30 - Lillyem
Akustické trio v obsadení : Lívia Michálková (spev), Zdenko Juríček (gitara) , Martin Ištván (perkusie).Vypočujete si známe, ale aj menej známe piesne v akustickom prevedení.
19:45 - Martin Bohem
Precestoval mnohé kúty Európy so svojim zápisníkom a hladom po inšpiráci. Poďte si vypočuť, čo všetko našiel.


TRALAŠKOLA

18:30 - Prednáška o emóciách
Hudba, emócie, divadlo. To všetko spolu na základe divadelného predstavenia mladého súboru študentov Tralaškoly „Prednáška o emóciách“vám ponúka príležitosť nevšedného zážitku. Predstavenie vystavané formou monológov ilustruje, ako si emócie s nami často robia, čo chcú. Na základe typov emócií študenti s využitím aj improvizačných techník dopĺňajú celkový zámer autorov: diváka poučiť, zabaviť, aj mu možno nastaviť zrkadlo.


KC ZOBOR

19:00 - Čo o mne vieš?: koncert s diskusiou proti kyberšikane + hudobné vystúpenie Marcela Dragúňa / Neverback
Mesto Nitra Pozývame všetkých, čo sa chcú netradičným spôsobom dozvedieť niečo o kyberšikane, o tom , ako sa dá bojovať proti zákernosti a ubližovaniu. Slovom a hudbou o nebezpečenstvách a nástrahách sociálnych sietí.


OLD TOWN - BAR & COFFEE

18:00 - Deep Day 'n' Night in Old Town
Unikátna akcia, pri ktorej sa DJi budú riadiť podľa meniaceho sa dňa s nocou. Pri výborných drinkoch si návštevníci budú môcť posedieť a vypočuť tropické a vokálne deep housové rytmy. Postupne ich vystrieda melodický deep house, ktorý len prehĺbi úžasnú atmosféru noci nad mestom Nitra. Predstavia sa DJi: Donna Bucks, F-jay a Ollie


STREDOVEKÁ TAVERNA

20:00 - Radim Drinka
Obzretie sa za dvadsiatimi rokmi príležitostného pesničkárenia. Gitara, ukulele, improvizácia hudobná i slovná..


MUSIC A CAFE NITRA

20:30 - Klena & Klenoty
Rock-folková kapela Klena & Klenoty (Šarišská republika – Prešov) hrajúca pôvodnú tvorbu pesničkára Eda Klenu. Od roku 2006 vystúpila na množstve festivalov na Slovensku a v Čechách, v kluboch a krčmách, kde podporujú “živú” muziku. Multižánrová a poslucháčsky “multigeneračná” muzika, v ktorej sa nájdete..


ZÁHIR

21:30 - Slovak Blues Project
Slovak Blues Project založil v roku 2015 slovenský bluesman Ľuboš Beňa a spája v ňom rôzne generácie slovenských bluesmenov. Tento večer sa predstaví v duu s Bonzom Radványim. Repertoár pozostáva z tradičných a moderných foriem amerického blues a vlastných originálnych kompozícií.



Zdroj: TS