Podujatie Kultúrne potulky sa uskutoční dňa 30.4.2018 v Dome Matice Slovenskej v Nitre o 10.00 hod.

Katedra kulturológie Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre už v ôsmy rok organizuje podujatie s názvom Kultúrne potulky, ktoré je výsledkom tvorivých síl študentov prvého ročníka magisterského stupňa štúdia. Jedná sa o cyklus besied s významnými osobnosťami slovenského kultúrneho a spoločenského života na Slovensku.

Podujatie plné hviezd

Podujatie Kultúrne potulky už v minulých rokoch hostili také osobnosti slovenskej umeleckej scény, akými sú básnik Kamil Peteraj, hudobný skladateľ a spevák Marián Čekovský, herec a hudobník Dano Heriban, mladý herec a filmár Samuel Spišák, herečka Táňa Pauhofová či herečka Zuzana Kronerová, ktorá prijala pozvanie minulý rok. Ôsmy ročník bude nevšedne bohatý. Namiesto jedného hosťa k nám zavítajú rovno dve osobnosti z oblasti kultúry – manželský pár Adela a Viktor Vinczeovci. Adela Vinczeová (Banášová), absolventka odboru kulturológia sa do povedomia divákov dostala ako moderátorka prvej série Slovensko hľadá superstar, Let‘s Dance, Chart Show či Milujem Slovensko, a v neposlednom rade na doskách SND v relácii Trochu inak. Pôsobila ako moderátorka Fun rádia, je autorkou a spoluautorkou dvoch kníh a mnoho iného. Jej nemenej známy manžel, novinár a redaktor Viktor Vincze, vyštudovaný právnik, sa do pozornosti divákov dostal najmä účinkovaním v televíznej show Tvoja tvár znie povedome. Známy je aj svojím pôsobením v nitrianskom rádiu Max, z ktorého neskôr prešiel ako redaktor do televízie Markíza. Mnohí, však ani nevedia, že má za sebou aj drobné herecké začiatky ako účastník a hlavný vedúci divadelného tábora Detský Babylon.

Program bohatý na hudobných hostí

Podujatie Kultúrne potulky tradične spríjemňujú aj hudobní hostia. Tento rok sa diváci výnimočne môžu tešiť na populárnu rockovú skupinu Desmod a neobyčajnú hudbu folklórneho súboru Dubina z Rožňavy.

Vstupné je dobrovoľné. Svoje miesto si však môžete rezervovať na: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript..
Kontaktná osoba: Adriana Švajdová, t. č. 0915414711


Kultúrne potulky 2018