Stredoveké dni prinesú do Hlohovca unikátny program pre malých i veľkých.

Už po šiestykrát budete môcť v Hlohovci zažiť unikátnu atmosféru Stredovekých dní, historického festivalu, ktorý patrí medzi najväčšie na Slovensku. Zámocká záhrada sa totiž 22. a 23. júna zmení na stredovekú dedinu, ktorá ponúkne bohatý program pre malých i veľkých. Dvojdňové podujatie by tak malo byť povinnou zastávkou nielen pre nadšencov histórie, ale aj pre rodiny s deťmi.

Najväčší platanový park v strednej Európe sa ponorí do stredovekej atmosféry na víkendovom historickom festivale Stredoveké dni. „Zámocká záhrada dýcha čarovnou atmosférou a je pre Hlohovčanov vyhľadávaným miestom. Neviem si predstaviť lepšie miesto pre konanie Stredovekých dní, prostredníctvom ktorých sa môžeme preniesť do doby rytierov a princezien,“ uvádza organizátor festivalu Peter Kolišťanik. Stredoveké dni už po šiestykrát ponúknu bohatý program, z ktorého si vyberie skutočne každý.

V rámci historických vystúpení sa budú môcť návštevníci tešiť na šermiarske vystúpenia, sokoliarov, ohňovú šou či dobové tance. Vyvrcholením programu bude rytiersky turnaj, v ktorom sa predstavia tí najudatnejší rytieri, bojujúci o ruku krásnej princeznej. Rytieri budú musieť preukázať svoju odvahu, čestnosť a bojovnosť v rôznych disciplínach, ktoré preveria ich rytierske schopnosti. Ten najlepší získa nielen ruku pôvabnej princeznej, ale aj priľahlé kráľovstvo. Stredovekú atmosféru dotvorí dobová kuchyňa, ktorá odkryje tajomstvá tých najchutnejších stredovekých receptov.

Nezabudli sme ani na najmenších návštevníkov. Deti si budú môcť vychutnať pestrý program v Chill out zóne s pohodlným slameným sedením. Tešiť sa môžu na vystúpenia akrobatky Vierky i fakíra Adriána. Malí rytieri sa naučia pracovať s mečom v Škole šermovania, princezné si zasa vyskúšajú dobové choreografie na tanečnom workshope s Adora Dance Group. Okrem toho budú pre deti pripravené aj sprievodné atrakcie ako detská aréna, stredoveký kolotoč, lezecká stena i mini ZOO s domácimi zvieratami. A keďže správny rytier potrebuje svojho koňa, pripravená bude aj možnosť zajazdiť si na koňoch.

Ak hľadáte spojenie histórie a zábavy pre celú rodinu, na Stredovekých dňoch by ste rozhodne nemali chýbať. Viac informácií o Stredovekých dňoch nájdete na http://stredovekedni.sk/ a na https://www.facebook.com/stredovekedni/.