Nitriansky kraj, to nie je len starobylá Nitra a vinice na úbočí Zobora. Nitriansky kraj sa pýši kultúrnymi pamiatkami z dôb minulých, modernými strediskami súčasnosti, úrodnou pôdou, kde vyniká poľnohospodárstvo s pestovaním viniča a množstvom termálnych kúpalísk. Nájdite si čas a objavujte túto krásnu lokalitu.

Poklady slávnej Nitry

Predsa len musíme začať Nitrou. Legendárne mesto, jedno z prvých na našom území. Život pulzuje v centre tohto kraja aj vďaka dvom univerzitám. Mesto študentov, mladých ľudí krásne kontrastuje s jeho historickými uličkami a slávnou minulosťou. Tú pripomína horné mesto s množstvom významných budov, sochami Pribinu, Corgoňa, vierozvestcov Konštantína a Metoda a dominantou mesta – Nitrianskym hradom. Vidíte z neho celé mesto, majestátny Zobor i kalváriu v diaľke. Nitra však nezaspala vo svojej slávnej minulosti a návštevníkom ponúka i architektonické skvosty súčasných umeleckých smerov.

Okúpať sa do ThermalKesov

Na leto síce ešte nemyslíme, ale malá inšpirácia do sezóny je už teraz na mieste. ThermalKesov je termálne kúpalisko, ktoré sa momentálne prerába na aquapark s ambíciou stať sa lákadlom pre celý región. V lete by malo byť v plnej prevádzke a tak budete mať o ďalšiu atrakciu v tomto kraji navyše. Blahodarné účinky termálnej vody môžete spoznať na vlastnej koži.

Kvalitné ubytovanie v blízkosti

Zdržte sa v oblasti dlhšie, bola by škoda nestráviť tu viac dní. Napríklad vedľajšia obec Rastislavice ponúka možnosť atraktívneho ubytovania a stravovania v podobe penziónu Kalvin Pub Restaurant & Pension. Apartmány tohto penziónu uspokoja aj najnáročnejších klientov a ich maškrtné jazýčky dostanú zabrať v tunajšej reštaurácii. Vždy čerstvé suroviny sú tým, čím sa penzión pýši, hoci ukrýva aj iné poklady. Čo by to bolo za reštauráciu vo vinohradníckej oblasti, keby nemala svoju vlastnú vínnu pivnicu. Objednať si môžete nielen skvosty miestneho, ale aj svetového vinárstva.

Poznať vlastnú krajinu vás naučí ju lepšie chápať i milovať. Možno zistíte, že doma máte dovolenku za pár drobných, ktorá vám dala viac ako tie najluxusnejšie zájazdy.

Kalvín pub Rastislavice





Zdroj: Nitralive.sk