Námestia zdobia blikajúce stromčeky, v uliciach rozvoniava punč a Santa nedočkavo klope na dvere. Ak si chcete vychutnať Vianoce čo najviac, zahaľte do sviatočného nielen seba, ale i všetko naokolo. Poradíme vám, ako precítite toto čarovné obdobie aj vďaka svojmu mobilu.


Zasnežený displej

Koľkokrát denne chytíte do ruky mobilný telefón? A čo by ste povedali na to, keby vás zakaždým rozveselil usmiaty Santa či zasnežená krajina? Možností, ktoré z fádneho displeja vyčarujú tematický obrázok, je viac než dosť. Menej náročných určite potešia vianočné pozadia alebo vlastné obrázky. Tie si hravo vyrobíte pomocou editačných aplikácií na úpravu fotiek alebo sviatočných fotorámov.
Na svoje si prídu aj milovníci svetielok, žiariacich ozdôb a iných pohyblivých obrázkov. Na živých tapetách s motívmi snehu môžete dokonca nastavovať 3D zobrazenie, efekty zamrznutého okna či ovládať smer vločiek dotykom. Skúste napríklad Snowfall Live Wallpaper a náladička vás neopustí ani pri nepriazni počasia.


Už len pár dní

Viete, koľko času zostáva do Štedrého večera? Mobil vám počty uľahčí! Aplikácie na vianočné odpočítavanie zároveň poslúžia aj ako nápaditá tapeta. A s takou Christmas Countdown pre Androidy ulahodíte nielen vizuálnej stránke, ale i vášmu sluchu. Zakaždým, keď na displej dvakrát kliknete, sa rozoznejú koledy.
Iný typ odpočítavania ponúka napríklad Adventný Kalendár 2016 Vianoce. V ňom sú pod jednotlivými oknami ukryté príbehy s návodom na rôzne predvianočné aktivity. Na záver roztomilej hry sa každý deň dozviete, koľkokrát sa ešte musíte vyspať a budú tu... Vianoce!


Rolničky, rolničky...

Čo by to boli za sviatky bez zvučných melódií? Aj to váš mobil zvládne raz dva. Na to, aby ste si mohli s koledami veselo pohmkávať, nemusíte byť ani stále online. Postačí, ak si stiahnete hudobné appky, a tak si mobilné dáta ušetríte na iné predvianočné bláznovstvá. Bohatý výber klasických, nových či detských piesní nájdete napríklad pod názvom Christmas Songs Greatest Hits pre OS Android či Xmas Top 100 Hits dostupný pre priaznivcov jabĺčka.
Existujú však aj iné metódy, ako váš mobil rozospievať. Siahnuť môžete po vianočnom rádiu alebo si nastavte obľúbenú pieseň ako zvonenie. A ak by ste radi posilnili vianočného ducha aj u svojich známych, zvoľte hudbu ako podmaz pri vytáčaní vášho čísla. Spríjemnite im čakanie a uvidíte, že vám odpustia, aj keď vás nezastihnú na prvý raz.


Ponožka aj pre mobil

Neoddeliteľnou súčasťou vianočných tradícii sú vyumývané čižmičky či rozvešané ponožky. Ak by sa jedna ušla i pre mobil, odmení sa vám viac, ako si myslíte. Puzdra s vianočnými motívmi vás síce zahrejú, ale ochránia pred zimou hlavne váš telefón. Niektoré modely môžete ozvláštniť už samotným vianočným krytom. To mu síce teplo nedodá, ale Vianoce budete mať na dosah vždy, keď po ňom siahnete. Šťastné a veselé!

Užívajte si Vianoce s množstvom mobilných dát.



Zdroj: PR článok