Najprestížnejšia novinárska súťaž stredoškolákov a vysokoškolákov Štúrovo pero každoročne víta na pôde Krajskej knižnice Ľudovíta Štúra vo Zvolene desiatky mladých novinárov. Do kategórie vysokoškolských časopisov sa tento rok zapojilo šesť médií. Počas konštruktívnych besied porotcovia v mnohých smeroch kládli nitriansky Občas nečas za príklad a pri hodnotení zohľadnili sústredené úsilie šéfredaktoriek Dominiky Babulicovej a Zuzany Staníkovej o neustále zvyšovanie formálnej i obsahovej úrovne časopisu. V oficiálnom rozhodnutí porota zdôraznila najmä lokálny význam časopisu nielen na pôde UKF, ale i v širšom teritóriu mesta Nitra.

www.obcasnecas.ukf.sk

Hoci sa časopis študentov UKF delí o druhú priečku s periodikom elektrotechnikov a informatikov Slovenskej technickej univerzity Oko, obe printové médiá sa stali najkvalitnejšími na Slovensku. Odborná porota sa totiž rozhodla v kategórii vysokoškolských časopisov neudeliť prvé miesto. Občasu nečasu a Oku sa zároveň konečne podarilo poraziť dlhoročného víťaza kategórie Atteliér z Univerzity sv. Cyrila a Metoda a dokázať, že aj čiernobiely časopis môže prinášať zaujímavé a najmä hodnotné obsahy.

Občas nečas je časopisom študentov Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre. Vychádza vždy k 1.4. a 1.6. v letnom a k 1.11. a 15.12. v zimnom semestri v náklade 1000 kusov. Občas nečas informuje o novinkách a zmenách na univerzite a internátoch, približuje konferencie, sleduje súťaže, kultúrne a športové podujatia. Okrem toho prináša aj reportáže zo zaujímavých miest sveta, fejtóny, komentáre a iné. O obsahovom zameraní napovedá aj zaradenie rubrík časopisu: Ručne Stručne, Rektorát, Medzi riadkami…, UKF life, ON predstavuje, Kultúra, Študentským perom a Zábava. Príležitostne sú zaraďované aj špeciálne rubriky.
Zdroj: Občas nečas