NITRA 10. júna (SITA) – Mestské kúpalisko v Nitre otvorí svoje brány 18. júna. Tento rok tu pribudne nová atrakcia – akvazorbing, čo je chodenie po vode v priesvitnej nafukovacej guli. Ako agentúru SITA informoval riaditeľ Správy športových a rekreačných zariadení Miloš Dovičovič, v priestoroch detského bazéna bude túto službu prevádzkovať firma, ktorá má s kúpaliskom nájomný vzťah. Za jedno použitie sa budú platiť dve eurá. Ďalšou novinkou by malo byť cvičenie vo vode s hudbou zdarma. Bývať bude dvakrát do týždňa v rámci bežnej prevádzky, zapojiť sa môže každý. Pribudnú aj dve nové plážové ihriská.

Základné vstupné sa zvýši o 20 centov. Dospelí zaplatia 2,20 eura, deti do 12 rokov 1,60 eura, po 16:00 sa platí polovica. Tento rok opäť v nitrianskom zastupiteľstve rezonuje téma spoplatnenia toboganu, momentálne je v cene vstupenky. Zatiaľ však o tom poslanci nerozhodli. „Ak bude spoplatnený, bude stáť neobmedzený počet jázd v priebehu dňa euro, po 16:00 polovicu. Kým nezasadne zastupiteľstvo, zostáva zadarmo,“ povedal Dovičovič.

Nitra kúpalisko Sihoť

Mesto nie je dlhodobo spokojné so situáciou na kúpalisku. Niekoľko rokov doň investovalo, no po sezóne býva vždy v červených číslach, rovnako tomu bolo aj vlani. Vstupné by muselo byť podstatne vyššie, aby pokrývalo náklady, podotkol Dovičovič. Riešením by mala byť prestavba kúpaliska na akvapark s celoročným využitím. Zastupiteľstvo pred časom schválilo 7 000 eur na vypracovanie štúdie. „Už je spracovaná, pokiaľ by sa mesto rozhodlo ísť ďalej, bude treba vypracovať ďalšie stupne projektovej dokumentácie a samozrejme hľadať finančné prostriedky na investíciu,“ skonštatoval Dovičovič.

Zdroj: (SITA, mp;mt), 201106100073, fotografie Nitralive.sk