NITRA 8. júla (SITA) – Do priemyselného parku Sever v Nitre prichádza nový investor. Firma HoReCup, s.r.o. zamestná v plnej prevádzke 140 ľudí. Mesto jej predalo svoj pozemok v priemyselnom parku s rozlohou 21 930 metrov štvorcových za približne 30 eur za meter štvorcový. Bol to posledný pozemok, ktorý v tomto parku vlastnilo mesto Nitra, väčšina pozemkov patrí súkromnej spoločnosti Nitra Invest.

Ako SITA informoval konateľ dcérskej mestskej spoločnosti Nitrianska investičná Marek Šesták, slovenská firma s nemeckým kapitálom sídli v Žiline. Momentálne je v prenájme v Lužiankach pri Nitre, kde zamestnáva 26 kmeňových zamestnancov. Zaoberá sa výrobou papierových obrúskov, papierových pohárov a rozetiek pre firmy pôsobiace v oblasti gastro služieb. Jej výroba je ekologická, neprodukuje žiadne odpady, ktoré by znečisťovali životné prostredie. Potrebovať bude najmä stredoškolsky vzdelaných ľudí pre manuálnu prácu, ale aj vysokoškolákov na vyššie pozície. V roku 2011 pripraví firma podľa svojho podnikateľského zámeru projektovú dokumentáciu pre stavebné povolenie, v roku 2012 sa začne výstavba prvej časti výrobno-skladovacích priestorov a firma zvýši zamestnanosť z 26 na 45 ľudí. Plánované otvorenie závodu je na konci roka 2012. V roku 2013 tu už má pracovať 65 zamestnancov. Na roky 2014 – 2016 je naplánovaná výstavba druhej časti závodu a zvýšenie zamestnanosti na 140 ľudí.

Mesto sa pozemok pokúšalo predať už od roku 2007, pre asymetrický tvar pozemku to však nebolo jednoduché. Na poslednú výzvu reagovali okrem HoReCup ešte ďalšie dve firmy, ktoré si chceli prenajať časť pozemku. „Dali sme návrh HoReCup, aby sa s nimi prípadne dohodla na prenájme v rámci ich pozemku. Záujem mala aj spoločnosť, ktorá by robila služby pre celý priemyselný park vrátane banky, pošty, reštaurácie a škôlky,“ povedal Šesták.

Zdroj: (SITA, mp;mt), 201107080045, fotot Nitralive.sk