V posledných týždňoch sa v Nitre strhla diskusia o platení za parkovanie. V médiách sa objavila informácia o nezákonnom vyberaní poplatku za parkovanie zo strany mesta nakoľko chýba VZN - všeobecne záväzné nariadenie. Mesto Nitra trvá na tom, že vyberá parkovné legálne cez Mestské služby ako príspevkovú organizáciu a teda nejde o priamy výber mesta. Situácia by sa mala zmeniť po štvrtkovom zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Nitre, na ktorom sa bude schvaľovať Návrh Všeobecne záväzného nariadenia Mesta Nitry č. 8/2014 o dočasnom parkovaní na území mesta Nitry.

Po novom budú v Nitre len dva parkovacie okruhy platiť sa bude naďalej len kúpou lístka z automatu (Pozn. redakcie: ktorý nevydáva), alebo parkovacej karty. SMS parkovanie je v Nitre teda stále veľká neznáma.

Dnes sa pred Mestskou políciou v Nitre konal "protest" proti vyberaniu parkovného, ktorý inicioval kandidát na primátora Róbert Švec. Jeho vyjadrenie si môžete vypočuť v hlasovej nahrávke.



Zhodou okolností automat na Cintorínskej ulici (sídlo Mestskej polície v Nitre) nefungoval

Protest parkovanie Nitra

Na automatoch po meste pribudol dnes oznam, ktorý hovorí o neoprávnenom výbere parkovného v Nitre

Protest parkovanie Nitra

Návrh riešenia

"Buď mesto vráti občanom peniaze, alebo v stanovenej dobe, ktorá bude v takej istej dĺžke, v akej neoprávnene vyberalo poplatky za parkovanie, oslobodí občanov od platenia parkovného v meste pod Zoborom. To by bol korektný a správny postoj a pravdaže treba k nemu pripojiť aj verejné ospravedlnenie sa vedenia mesta za protizákonný stav, ktorý v tejto veci trval takmer jeden rok a vyvodenie osobnej zodpovednosti voči pracovníkom, ktorí spomínaný stav zapríčinili."


Fotogaléria



Zdroj: Nitralive.sk