Zamestnanci Colného úradu a Daňového úradu v Nitre sa aj v tomto roku rozhodli pomôcť tým, ktorí to najviac potrebujú. Počas prvých decembrových dní vyzbierali pre ľudí bez domova viac ako 310 kilogramov šatstva a obuvi a viac ako 200 kg trvanlivých potravín. Všetky vyzbierané potraviny a veci budú rozdelené priamo a adresne v nitrianskom regióne prostredníctvom pracovníkov charitatívnej organizácie Domu sv. Rafaela v Nitre, ktorým bola zbierka osobne odovzdaná v piatok 12.12.2014.

Charita – slovo vyjadrujúce pomoc, pomoc človeka človeku. Aj zamestnanci finančnej správy na Colnom úrade a Daňovom úrade v Nitre vnímajú ťažkú životnú situáciu ľudí bez domova, a tak ako minulý rok, zorganizovali v rámci akcie Finančnej správy SR „Zbierka šatstva a trvanlivých potravín pre ľudí bez domova“ vo svojich radoch zbierku potravín, obuvi a šatstva, aby takouto formou mohli prispieť v tomto predvianočnom období k zabezpečeniu základných potrieb pre týchto ľudí v nitrianskom regióne.

Colníci a štátni zamestnanci na Colnom úrade i Daňovom úrade v Nitre vyzbierali celkom viac ako 310 kilogramov šatstva a obuvi a viac ako 200 kg trvanlivých potravín (najmä cukor, trvanlivé konzervy, polievky cestoviny). V každej z týchto prinesených vecí sa prejavila solidarita našich zamestnancov s ľuďmi bez domova.

Všetky vyzbierané potraviny a veci budú rozdelené priamo a adresne v regióne Nitra a to prostredníctvom pracovníkov charitatívnej organizácie Domu sv. Rafaela v Nitre, s ktorou colníci a daniari spolupracujú už niekoľko rokov. Pomoc im v tomto roku odovzdalo v piatok 12.12.2014 vedenie Colného úradu v Nitre.


Colný úrad Nitra - zbierka


Zdroj: Colný úrad Nitra