V poradí už štvrtý ročník charitatívneho Vianočného punču organizovaného Maltézskou pomocou Slovensko – centrom v Nitre dopadol mimoriadne úspešne. S podporou vedenia mesta Nitra podávali dobrovoľníci Maltézskeho rádu vo Vianočnom mestečku v charitatívnom stánku od 12. do 14. decembra 2014 kvalitný maltézsky punč.

Pre návštevníkov a obyvateľov Nitry pripravili možnosť vyjadriť kresťanskú lásku a solidaritu s trpiacimi podporiť formou dobrovoľného príspevku zabezpečenie starostlivosti o tých, ktorí končia svoju pozemskú púť v dôstojnej opatere v nitrianskom Hospici – dome pokoja a zmieru u Bernadetky. Aj vďaka tomu skončilo 4,5 tisíc eur od štedrých darcov v pokladničke za punč, ktorý hrial nielen na tele, ale i na duši s pocitom, že mohli prispieť k zmierneniu utrpenia tých, z ktorých niektorí sa v nitrianskom Hospici ani len tohtoročných Vianoc nedožijú.

Celý vyzbieraný obnos finančných prostriedkov bez akéhokoľvek odrátania vstupných nákladov totiž poputuje na účet Hospicu u Bernadetky na zabezpečenie prevádzky mobilnej hospicovej starostlivosti. Návštevníci maltézskeho stánku sa popri tom mohli zoznámiť s históriou, súčasnosťou, ale aj aktivitami rádu vo svete a zvlášť na území mesta Nitra. Zástupcovia nitrianskeho centra Maltézskej pomoci sa prihovorili návštevníkom Vianočného mestečka aj počas moderovaného prezentačného programu na kultúrnom pódiu a spolu s oddielom skautov z Nitry odovzdali obyvateľom mesta Betlehemské svetlo privezené z Betlehema cez Viedeň do Nitry.

Nitrianskym rytierom a dobrovoľníkom Maltézskeho rádu sa podarilo zopakovať úspech z minulých ročníkov, keď so svojou dôveryhodnosťou a kvalitou punču presvedčili darcov a vyzbierali finančné prostriedky vo výške, ktorá citeľne pomôže Hospicu u Bernadetky. Celkom už takto podporili nitriansky Hospic sumou vo výške viac ako 13 tisíc eur. V tejto, ako aj ďalších šľachetných charitatívnych aktivitách chcú nitrianski maltézski dobrovoľníci povzbudení aj tohtoročným úspechom pokračovať aj v budúcnosti, a tak chcú prispievať k etablovaniu Zvrchovaného rádu Maltézskych rytierov na Slovensku. Nie pre svoj prospech, ale pre tých, ktorí to najviac potrebujú – chudobných, chorých a trpiacich.


Maltézsky rád Nitra - vianočné mestečko


Zdroj: Maltézsky rád Nitra