Vo februári sme Vás v článku Bezplatná Wi-Fi v autobusoch MHD Nitra informovali o skúšobnej prevádzke Wi-Fi internetu v nitrianskej MHD. Od začiatku mája má v Nitre už 15 vozidiel MHD bezdrôtové pripojenie. Počet sa zvyšovať nebude. Surfovať tak môžeme v autobusoch, ktoré premávajú na linkách 2,4,8,12,14,21,22,24,27 a 32 (15 autobusov dokopy, čiže nie v každom internet je).

Okrem Wi-Fi sú v autobusoch nainštalované reklamné obrazovky. Za všetkým stojí spoločnosť See&Go, ktorá internet a TV prevádzkuje/testuje vo viacerých mestách na Slovensku - v Bratislave, Košiciach, Poprade či Prešove. Projekt bezplatnej Wi-Fi bol spustený v Bratislave dňa 21.12.2012. Služba je dostupná v 50 autobusoch.


TV obrazovka - skúšobné vysielanie SEE&GO v Nitrianskej MHD

MHD Nitra See&Go


Základ vysielania tvoria profesionálne dokumentárne filmy z celého sveta, simultánne dabované, predovšetkým z oblasti ochrany životného prostredia, fauny a flóry, vedy i výskumu, zavádzania nových, progresívnych technológií. Ďalším obsahom vysielania sú filmy z našej vlastnej produkcie a to: o dianí v meste, varení, podpora športu, adopcia psíkov, propagácia cestovného ruchu a obcí, extrémna bezpečnosť a iné. Pozrieť si ich viete na stránke www.seeandgo.sk v sekcií NAŠE FILMY. V spodnej časti obrazovky je textové spravodajstvo, z ktorého sa cestujúci dozvedajú informácie a správy zo sveta, domova, kultúry a športu.


Zdroj: www.seeandgo.sk