Nitrianska komunitná nadácia (NKN) už desiaty rok ponúkla obyvateľom Nitry a okolia možnosť rozhodovať o tom, čo vo svojom meste podporia

Nitrianska komunitná nadácia (NKN) už desiaty rok ponúkla obyvateľom Nitry a okolia možnosť rozhodovať o tom, čo vo svojom meste podporia. Do Klubu darcov sa mohli pridať Nitrania do konca novembra prostredníctvom portálu darujme.sk. Výzva bola splnená, a tak nadácia ponúka ľuďom možnosť pridať sa ešte aj do uskutočnenia slávnostného stretnutia Klubu darcov, 12. decembra v nitrianskej Synagóge – s novou optimistickou výzvou – nájsť 120 darcov v Nitre.

Pomohli osobnosti, partneri a priatelia nadácie

„To, že sa nám podarilo našu výzvu naplniť je zásluha všetkých našich priateľov. Pridali sa k nám známe tváre (Miriam Šmahel Kalisová, Miroslav Stoch a Štefan Pčelár), pán primátor Nitry Jozef Dvonč, členovia správnej rady, podnikatelia, bývalí darcovia, ľudia z neziskových organizácií, ktoré podporujeme, dokonca sa kvôli nášmu cieľu vyskladali aj štyridsiati dvaja učitelia. Všetci nám dodali neuveriteľné množstvo energie a chuti do ďalšej práce,“ prezradila Ľubica Lachká, správkyňa nadácie. Partnermi akcie sú Mesto Nitra, firma ENVI-GEOS Nitra, Podpecníky a tlačiarne Garmond Nitra.

Čo nás na tohtoročnom klube čaká?

Darcovia, ktorí sa pridali do konca novembra, mohli vybrať 6 zo 14 prihlásených nápadov, ktoré sa prídu prezentovať priamo na podujatie. Z nich vyberú hlasovaním najlepšie 3, ktoré získajú granty. O priazeň darcov sa uchádza Komunitná ekozáhrada pre verejnosť v nitrianskom Hideparku, nové búdky pre chránené živočíchy na Klokočine, netradičné medzinárodné podujatie - festival bubnov priamo v centre Nitry, terénna práca a prevencia proti drogám na nitrianskych sídliskách, oddychová zóna v školskom areáli pre 120 detí s rôznymi druhmi postihnutia a napokon chcú v MŠ Párovská zatočiť s narastajúcou obezitou športom a zdravou výživou pre deti aj rodičov.

Nadácia a jej darcovia dosiahli všetky méty

Našli sme 50 a viac darcov
NKN venuje každému darcovi vianočný darček

Našli sme 75 a viac darcov
NKN pripraví tombolu s úžasnými cenami od našich osobností a partnerov

Našli sme 100 a viac darcov
Správna rada NKN navarí pre všetkých vianočnú kapustnicu

Nová výzva

Nájdeme 120 darcov?
Ak áno, NKN pripraví neobyčajný vianočný zážitok pre všetkýchJ



Zdroj: Nitrianska Komunitná Nadácia