Dobrovoľníci budú tráviť čas so zdravotne znevýhodnenými deťmi, čistiť kalváriu či maľovať plot na jednej zo základných škôl. Dobrovoľníkov potrebujú aj pri prácach okolo skladového kontajnera na pešej zóne, ktorý slúži pre divadelné predstavenia a koncerty.

Do Nášho Mesta sa už v piatok a v sobotu 12. a 13. júna zapojí prvýkrát aj Nitra. V meste je v ponuke 8 dobrovoľníckych aktivít. Dobrovoľníci budú pomáhať pri čistení kalvárie a pri zbere odpadkov v neďalekom lese, skrášľovať dvor združenia STORM, ale tiež maľovať plot na Základnej škole sv. Gorazda.

„Ešte stále hľadáme dobrovoľníkov, ktorí by radi trávili čas na spoločnej vychádzke s deťmi so zdravotným znevýhodnením zo Spojenej školy Mudroňovej a ďalších, ktorí pomôžu s úpravou ich školského dvora. Zaujímavá aktivita sa bude odohrávať aj okolo skladového kontajnera, ktorý je momentálne v centre mesta na pešej zóne a stal sa dejiskom divadla, koncertov a trhov. Združenie tab_lab potrebuje pomoc s otočením kontajnera smerom do ulice a s pomocou dobrovoľníkov chce tiež vytvoriť sedenie pre okoloidúcich, zasadiť zeleň a vytvoriť čitáreň,“ hovorí Monika Smolová z Nadácie Pontis, ktorá Naše Mesto koordinuje.

Naše Mesto je najväčšie podujatie firemného dobrovoľníctva v strednej Európe, do ktorého sa zapájajú zamestnanci firiem a verejnosť a opäť prináša zaujímavé dobrovoľnícke príležitosti, ako pomôcť druhým. Dobrovoľníci si môžu vybrať z viac ako 450 aktivít v 19 mestách na Slovensku. Počas Nášho Mesta bude v uliciach viac ako 6000 dobrovoľníkov, ktorí budú v rovnakých tričkách pomáhať organizáciám, školám a rôznym iniciatívam, aby urobili svoje mesto ešte krajším. V ponuke dobrovoľníckych príležitostí je aj pomoc hradom a hradným zrúcaninám, ako sú Lietavský hrad, Hrad Hričov, Plavecký hrad, Hrad Revište, Blatnica a ďalšie.

Podujatie firemného dobrovoľníctva Naše Mesto organizuje v 19 mestách Nadácia Pontis spolu so skupinou firiem Engage. Tento rok sa do neho zapája 80 spoločností, ktoré umožnia svojim zamestnancom prispieť k tomu, ako vyzerá mesto v ktorom žijú a pracujú. Viac ako 450 aktivít pre dobrovoľníkov navrhlo 200 neziskových organizácií, škôl, škôlok, miest, obcí a mestských častí.

Konkrétne dobrovoľnícke aktivity v Nitre nájdete na stránke www.nasemesto.sk v sekcii Aktivity v mestách.



Zdroj: TS Naše mesto