V stredu 22. júla otriasla Nitrou smutná správa o smrti 2-ročného dievčatka, ktorá zomrela v zaparkovanom aute. Zabudol ju tam jej otec, v Nitre sa v ten deň vyšplhala teplota na 36 °C. Dieťa mal zaniesť do jaslí, zabudol na ňu a malá Kristínka tak sedela v aute niekoľko hodín. Polícia už otca obvinila z trestného činu usmrtenia, hrozí mu teda 2 až 5 rokov väzenia.

Nepochopiteľné a neľudské je správanie médií na Slovensku, ktorých jediným cieľom je prilákať čo najviac divákov na "senzácie" aj za cenu neľudského správania. Veď posúďte sami:

Moderátorka TV Markíza Dana Brixová na začiatku videa ukazuje na čierny VW Passat zaparkovaný pri budove, kde otec dieťaťa pracuje. Kameraman cez okno auta detailne sníma detskú sedačku, v ktorej malá Kristínka zomrela. Neskôr nasleduje záber na rodičov, ktorí boli zjavne v šoku. Moderátorka sa pýta: "Ako sa to mohlo stať?" "Ste matka?" Potom pribehne moderátorka TV Joj Diana Pavlisová, ktorá sa rodičov pýta: "Asi nebudete o tom hovoriť, však?" Dana Brixová na záver pokladá otázky: "Kto ju tam vlastne zabudol? Prečo tam bola?"

Aj napriek jasnej vine na otcovej strane je hyenizmus strkať mu a hlavne matke mikrofón pri ústa. Namiesto kvality vidíme v médiách aj v Nitre kvantitu - hon za čitateľmi, snahu o senzácie, bulvárne nadpisy a podobne...




Zdroj: Nitralive.sk