Súkromný autobusový dopravca RegioJet pokračuje v predaji cestovných lístkov za akčné ceny. Cestujúci sa môžu žltými autobusmi medzi Bratislavou a Nitrou dopraviť naďalej za 2€. Využiť môžu pestrú ponuku až 38 spojov jazdiacich medzi oboma mestami. Dopravca bude lístky za akčné ceny predávať do konca októbra. Po skončení akcie bude možné lístky za výhodné ceny kupovať naďalej prostredníctvom internetu, alebo mobilnej aplikácie.

Už sedem mesiacov prevádzkuje československá spoločnosť RegioJet podnikateľa Radima JANČURU luxusné autobusové spojenie Bratislavy, Nitry a Banskej Bystrice. Tie cestujúcim ponúkli úplne nový koncept služieb o akých by sa im dovtedy ani nemohlo snívať, že sa stanú bežnou súčasťou cestovania autobusom. Vstup dopravcu na trasu znamenal aj výrazné zníženie cien oproti pôvodnému stavu.

Vstup RegioJetu na trasu Banská Bystrica - Nitra - Bratislava znamenal okrem mimoriadneho zvýšenia kvality služieb aj ohromné zníženie cien. Kým dovtedy stál najlacnejší lístok medzi Nitrou a Bratislavou 4,60€, dnes môžu cestujúci cestovať s RegioJetom len za 2€ a pritom využiť služby navyše. Všetci majú 100% istotu, že počas cesty nebudú stáť. Ku každému lístku dostane totiž cestujúci zdarma miestenku. Zákazníci si môžu cestovné lístky zakúpiť cez internet v prehľadnom rezervačnom systéme, kde si v schéme autobusu vyberú miesto, ktoré im najviac vyhovuje. Lístky sa dajú zakúpiť pohodlne aj cez mobil prostredníctvom jednoduchej mobilnej aplikácie alebo priamo pred jazdou u vodiča.

„RegioJet sa snaží cestujúcich motivovať, aby si lístky kúpili predčasne. Dopredu potom vieme, aké bude obsadenie jednotlivých spojov a môžeme garantovať voľné miesta, pripadne zabezpečiť posilové spoje. Nie všetci si však ihneď vedeli kúpiť lístky cez internet a chceli sme, aby si naše služby vyskúšal naozaj každý. Pokiaľ budú s nami spokojní a budú chcieť cestovať výhodnejšie, naučia sa pri nákupe lístkov využívať moderné technológie. Počas trvania akcie si vyskúšalo naše služby veľké množstvo zákazníkov. Len za prvých 6 mesiacov prevádzky sme ich prepravili 222 tisíc. Ich počet sa naďalej zvyšuje.“ hovorí Radim JANČURA, majiteľ spoločnosti RegioJet.

RegioJet nedávno pristúpil aj k zmene cestovného poriadku. V rannej špičke premávajú autobusy z Nitry do Bratislavy každých 15 min. Poobede premávajú opačným smerom každú pol hodinu. Spolu je vypravených 38 spojov.

Služby na palube žltých autobusov

RegioJet prichádzal na Slovensko s plánom zmeniť pohľad ľudí na verejnú dopravu. Aj cestovanie autobusmi sa môže zmeniť na zážitok. Na svojej prvej autobusovej linke z Banskej Bystrice cez Nitru do Bratislavy začal premávať luxusnými autobusmi v špičkovom prevedení Fun&Relax. Sú to najmodernejšie autobusy v strednej Európe. Všetky sú vybavené inovatívnym multimediálnym systémom Funturo, ktorý bol vyvinutý špeciálne pre žltého dopravcu. Jedná sa o dotykové obrazovky zabudované priamo v kožených sedadlách, z ktorých si cestujúci môžu pozrieť filmy, či počúvať hudbu. Okrem toho môžu sledovať aktuálne vysielanie v TV, počúvať rádio, surfovať po internete, pozerať predpoveď počasia, sledovať polohu autobusu na mape, či si dokonca zahrať rôzne online hry. Každý cestujúci dostane počas cesty slúchadlá, ktoré si do zariadenia pripojí. Môže sa tak venovať rôznym aktivitám a pozrieť si ľubovoľný film z ponuky bez toho, aby rušil ostatných pasažierov. V každom autobuse je prítomná stevardka, alebo stevard, ktorí sú pripravení pomôcť v prípade vyskytnutia sa akýchkoľvek problémov či otázok. Zároveň poskytujú tzv. Žltý servis. Ten v sebe zahŕňa teplé nápoje počas celej cesty v neobmedzenom množstve zadarmo. Cestujúci si môžu vybrať kávu, čaj, cappuccino, alebo čokoládu. V ponuke je zadarmo aj aktuálna denná tlač a palubný časopis. V prípade záujmu si môžu cestujúci zakúpiť aj drobné občerstvenie za mimoriadne výhodné ceny. Autobus je plne klimatizovaný. K dispozícií je aj WC. Pri každom dvojsedadle sa nachádza elektrická zásuvka pod napätím 230V. V autobusoch je možnosť pripojiť sa na bezplatnú Wi-Fi sieť.

Vlakový a autobusový dopravca RegioJet prevádzkuje na Slovensku na vlastné komerčné riziko luxusné vlaky InterCity na trase Bratislava – Žilina – Košice a EuroCity s trasou Košice – Žilina – Ostrava - Praha. Taktiež nedotovanú komfortnú autobusovú linku z Banskej Bystrice cez Nitru do Bratislavy v štýle Fun&Relax a na základe objednávky Ministerstva dopravy Slovenskej republiky vo verejnom záujme vlakovú linku Komárno – Dunajská Streda – Bratislava. V súčasnosti je v príprave aj luxusná medzinárodná autobusová linka Bratislava – Letisko Wien Schwechat – Viedeň, ktorá by mala začať premávať na jeseň.


Zdroj: TS RegioJet