Mesto Nitra má novú webstránku, je súčasťou projektu „Elektronizácia služieb mesta Nitra“. Hlavným zámerom projektu bolo vytvoriť elektronické služby pre občanov. Vstupnou bránou pre používanie týchto služieb je práve webová stránka mesta.

Webstránka už nebude na hostingu, pobeží na infraštruktúre mesta, dodávka bola súčasťou projektu.

Aké výhody to prinesie návštevníkom portálu?

Pridanou hodnotou by mala byť časť elektronické služby, ktoré prinesú občanom a podnikateľom využívať vybranú časť služieb mesta v akomkoľvek čase a z hocijakého miesta.

Príprava na spustenie elektronických služieb mesta

V súčasnosti je možné navštíviť sekciu Elektronické služby, kde je prehľad jednotlivých služieb. V priebehu niekoľkých dní bude možnosť prihlásiť sa na portál pomocou eID karty (elektronický občiansky preukaz), čo povedie k plnohodnotnému využívaniu týchto služieb.

Mesto cenu novej webstránky vyčísliť nevie

"Portál je len jedna z častí riešenia a neviem vyčísliť iba hodnotu samotného portálu. Hodnota celého projektu bola 2,3 mil EUR a bol financovaný z eurofondov", odpísali nám z mesta.

Službu dodala spoločnosť Microcomp

Dodávateľom projektu bola spoločnosť Microcomp, s.r.o.. Podľa Vestníka verejného obstarávania je celková suma za projekt 2 558 000 eur s DPH. Zmluvu sme v Centrálom registri zmúv nenašli.

Staršie články nenájdete, titulné fotografie sú zdeformované

Staršie články, ktoré bežne nájdete napríklad cez google.sk sa Vám nezobrazia - oznámenie odkazuje na kontaktovanie Help desku. Titulné fotografie k článkom sa javia ako zdeformované - roztiahnuté.


Titulná stránka nového portálu

Web www.nitra.sk


E-mesto Nitra




Zdroj: Nitralive.sk