Aktualizované 12.1.2016 o 11:40 hod.

Aktualizácia: pani bohužiaľ včera večer v nemocnici zomrela. Úprimnú sústrasť rodine. Polícia alkohol v krvi vodiča nezistila a nehodu stále vyšetruje.

Pondelok sa dnes v Nitre začal nešťastne - v skorých ranných hodinách zrazilo na Štefánikovej triede auto chodkyňu (74).

Podľa našich informácií bola pani oblečená v čiernom a prechádzala cez cestu mimo vyznačené priechodu pre chodcov. Na vozovke ju zrazilo auto značky Škoda Forman. Pani bola prevezená do nitrianskej nemocnice, kde leží na ARO s krvácaním do mozgu a viacerými zlomeninami.

V danom úseku je priechod pre chodcov len pár metrov v smere do centra, hlavne starší ľudia tu majú vo zvyku chodiť cez cestu mimo priechodov.

Horšie je to na susednej Coboriho ulici, kde je priechod pre chodcov len dole pri Mestskom úrade v Nitre. Ešte problematickejšia je Hviezdoslavova trieda na Klokočine, kde množstvo ľudí prebieha cez cestu do Kauflandu.

Týmto by sme chceli vyzvať ľudí, aby používali priechody pre chodcov hlavne v tme a používali reflexné prvky.

Fotografie boli zhotovené o 6:43 hod. ráno

Dopravná nehoda Štefánikova trieda Nitra Dopravná nehoda Štefánikova trieda Nitra Dopravná nehoda Štefánikova trieda Nitra



Zdroj: Nitralive.sk