Píš Jozef Slíž - predseda VMČ č.3 Čermáň

Opäť sa vám po čase prihováram prostredníctvom mestskej strany. Naposledy som písal, že medzi uskutočnenými investíciami v tomto roku bude rekonštrukcia ulice Jána Mrvu i vybudovanie chodníka smerom na Cabajský cintorín, žiaľ, nastali problémy pri majetkovo-právnom vysporiadaní, ale napriek tomu plánujeme tieto investície (i keď s časovým posunom) zrealizovať. Poďme však na veselšiu tému, som rád, že podujatie Čermánske červené, ktoré sa nedávno uskutočnilo za podpory mesta Nitry, výboru mestskej časti Čermáň, Matice slovenskej v Nitre a iných súkromných sponzorov už po šiestykrát, sa opäť vydarilo.

Plány na najbližšie i dlhodobejšie obdobie, ktoré v spolupráci s mestom a výborom mestskej časti plánujeme zrealizovať sú:

- postupná realizáciu nevyhovujúceho stavu chodníkov a ciest;
- úprava bezbariérových a terénnych chodníkov na sídlisku Čermáň – Stred;
- rekonštrukcia telocvične na Hlbokej ulici;
- revitalizácia Boriny na účely vytvorenia oddychovej zóny Čermáň, s napojením na cyklotrasy;
- postupná rekonštrukcia a vybudovanie ďalších detských ihrísk;
- zlepšenie údržby a čistoty verejných priestranstiev;
- podpora rozvoja športových návykov detí a verejnosti;
- renovácia futbalového štadióna na Čermáni (už v tomto roku);
- dovybavenie mestskej časti Čermáň autobusovými prístreškami;
- nasvietenie nebezpečných priechodov pre chodcov.

Som presvedčený o tom, že spoločnými silami sa nám postupne väčšiu časť týchto plánov podarí zrealizovať, i keď sme limitovaní množstvom finančných prostriedkov. Teší ma tiež dlhodobá výborná spolupráca s Maticou slovenskou, dôchodcami i miestnymi materskými a základnou školou Cabajská, keď sme spoločnými silami zrealizovali rozmanité zaujímavé podujatia, v ktorých organizácii plánujeme pokračovať. Do ďalších dní vám želám pohody, najmä však veľa zdravia.



Zdroj: Mesto Nitra