Majitelia bytov v obytnej štvrti Dúhové bývanie majú problém - mohli by prísť o parkovacie miesta, ktoré im boli pridelené k bytom.

Na parkovacích miestach sú momentálne osadené zábrany, zaparkuje len ten, kto zaplatí spoločnosti Proxenta Private Equity, s.r.o. sumu 1700€. Spoločnosť podala na Odbor majetku na MsÚ Nitra žiadosť o odkúpenie pozemkov. Žiadateľ svoju žiadosť odôvodňuje skutočnosťou, že na pozemkoch boli postavené parkovacie miesta ako príslušenstvo k novopostaveným bytovým domom v rámci projektu „Obytná skupina Nová štvrť – II. etapa“. Žiadateľ navrhol odkupnú cenu vo výške 20,- €/m2.

Mesto Nitra a príslušné úrady predaj schválili - idú proti občanom?

1. Mestské zastupiteľstvo v Nitre na svojom zasadnutí konanom dňa 26.11.2015 schválilo zámer odpredať pozemky

2. ÚHA – referát dopravy a miestnych komunikácií MsÚ v Nitre: súhlasí s odpredajom pozemkov len pre účel parkovania motorových vozidiel. Na iný účel nie je možné použiť uvedené pozemky.

3. VMČ č.3 Čermáň: prerokoval žiadosť a odporúča predmetné pozemky odpredať za podmienok uvedených vo vyjadrení ÚHA. Komisia Mestského zastupiteľstva pre financovanie, správu majetku a podnikateľskú činnosť: na zasadnutí konanom dňa 15.10.2015 prerokovala predmetnú žiadosť a odporučila Mestskému zastupiteľstvu schváliť ako prípad hodný osobitného zreteľa odpredaj 165 novovytvorených pozemkov reg. „C“ KN parc. č. 4821/148 až 4821/312 o celkovej výmere 2144m2 pre žiadateľa za kúpnu cenu vo výške 40,- €/m2 + DPH.

Mestské zastupiteľstvo konané dňa 28. apríla 2016 materiál o odpredaji stiahlo z programu, návrh bude dopracovaný.




Vlastníci bytov žiadajú o prehodnotenie odpredaja pozemkov

Dňa 02.12.2015 bola na Mestský úrad v Nitre doručená žiadosť vlastníkov bytov na Potravinárskej ulici o prehodnotenie odpredaja pozemkov pod parkovacími miestami spoločnosti PROXENTA Private Equity, s.r.o. v Nitre na Potravinárskej ulici. Predmetnou žiadosťou vlastníci bytov žiadajú Mesto Nitra o pozastavenie schvaľovacieho procesu odpredaja dotknutých pozemkov predmetnej spoločnosti, nakoľko boli zo strany spoločnosti PROXENTA Private Equity, s.r.o. uvedení do omylu – pri odpredaji bytov im malo byť deklarované, že v cene bytu je zahrnuté aj užívanie parkovacieho miesta, ktoré nemalo byť spoplatnené. Vlastníci bytov deklarujú svoj záujem na odkúpení pozemkov pod stavbou stojísk za cenu 40,- €/m2 a zároveň žiadajú Mesto Nitra, aby rokovalo so spoločnosťou PROXENTA Private Equity, s.r.o. o odovzdaní odstavných plôch do vlastníctva Mesta, ako bolo pôvodne dohodnuté v nájomných zmluvách. Predmetnú žiadosť podpísalo 36 vlastníkov bytov.

Žiadosť o prehodnotenie odpredaja pozemkov


Prílohy


Zvukový záznam zo zastupiteľstva

§


Zdroj: Nitralive.sk