Reštaurácia Koliba na výstavisku Agrokomplex v Nitre zhorela nad ránom do tla.

Približne o 5:15 vznikol v areáli Agrokomplexu na Chrenovej požiar. Podľa prvotných informácií mala horieť koliba, alebo auto. Napokon sa potvrdilo, že horí koliba. Z diaľky desiatok metrov bolo počuť praskajúce drevo, ktoré pokrývalo väčšinu objektu. Na miesto vyrazilo niekoľko hasičských a policajných áut.

Nášmu spolupracovníkovi sa podarilo dostať ku kolibe ešte pred príchodom prvých médií. Krásna koliba to mala spočítané. Už z diaľky niekoľkých kilometrov bolo vidieť dym. Pohľad na horiacu kolibu bol ešte strašidelnejší. Vnútri koliby šľahali 5 až 10 metrové plamene. Hasiči požiar hasili v dýchacích maskách. Výhodou je, že v blízkosti koliby, len pár metrov od nej je jazero, avšak nie je známe či odtiaľ hasiči čerpajú vodu.

Ako je vidieť na fotografiách, hasiči hasili požiar aj z plošiny aby zasiahli oheň z každej strany. Vodu tiež čerpali z blízkeho hydrantu.

Časť kolibu má v prenájme súkromná firma, ktorá potvrdila, že škody sú vysoké a objekt sa nebude dať opraviť. Objekt má poistený Agrokomplex. V čase požiaru v objekte neboli žiadne osoby, čiže neprišlo k žiadnym škodám na zdraví.




Požiar Agrokomplex Nitra - koliba Požiar Agrokomplex Nitra - koliba Požiar Agrokomplex Nitra - koliba Požiar Agrokomplex Nitra - koliba Požiar Agrokomplex Nitra - koliba Požiar Agrokomplex Nitra - koliba Požiar Agrokomplex Nitra - koliba Požiar Agrokomplex Nitra - koliba



Zdroj: Nitralive.sk, foto Radovan Baláž, Peter Lavo