Jediné cestné prepojenie Krškán a Janíkoviec je už minulosťou - za mostom pri kafilérii na strane Janíkoviec pribudla zábrana. Podľa našich informácií ju osadila spoločnosť Adova, ktorej most patrí a to z dôvodu bezpečnosti - most je dlhé roky v zlom stave.

O vyjadrenie sme požiadali PZ SR Nitra a Mesto Nitra - informácie doplníme.

V tom čo sa deje okolo kafilérie dlhé roky sa už asi nevyzná nikto, isté však je, že zodpovednosť nesie primátor a každý, kto sa pod to podpísal.

Od roku 2009 sa hovorí o zámere postaviť prepojenie Krškán s Chrenovou - tzv. Malý južný obchvat, doteraz sa však s výstavbou nezačalo. Mesto Nitra dlhodobo nerieši problém s dopravou, absenciu cestných prepojení a zahusťovanie centra.

Most kafiléria Nitra zábrany Most kafiléria Nitra zábrany


Mesto Nitra v roku 2010 odkúpilo časť kafilérie skoro za pol milióna eur s tým, že si ďaľšiu jej čast prenajme za 252-tisíc eur ročne. Doteraz však mesto nezaplatilo ani euro za nájom nakoľko zmluva nikdy nenadobudla platnosť a boli neustále podpisované nové dodatky. Spoločnosť N-Adova navyše hrozí súdom, ak Nitra neprevezme záväzky po Mestských službách, ktoré boli zrušené.

Do areálu bývalej kafilérie plánovalo Mesto Nitra umiestniť práve Mestské služby Nitra, neskôr sa hovorilo o akvaparku. Z obidvoch zámer však nakoniec vzišlo.

Kafiléria Nitra zhora



Zdroj: Nitralive.sk