Dovolím si takto v piatok poobede pár riadkov o mojich aktivitách - predsalen sme tu už nejaká komunita a rád by som informoval čitateľov a možno priaznivcov projektu Nitralive o tom, ako sa pripravuje spravodajstvo.

Denne dostávame od Vás podnety, námety na článok. Neustále okrem písania článkov pripravujeme aj nové. Všetky informácie treba získať (nie je jednoduché v prípade štátnej správy), overiť, fotografie atď a potom to ide von. Niektoré články sa u nás objavia neskôr - jednoducho nestíhame. Radšej kvalitný článok ako bezduché kopírovanie textu (že Nitriansky bulvár :-))

Najbližšie sa dočítate napríklad aj o: Malá vodná elektráreň v Dolných Krškanoch (podnet od občanov na porušenie zákona), Investičné akcie - návrh na rok 2017, Aktuálne informácie - prehľad budovania cyklotrás v roku 2017, Strategický park Sever / Jaguar Land Rover - termíny výstavby jednotlivých častí (komunikácie, záchranné zložky...), Centrum vzdelávania a služieb v PP Sever, Bytový projekt Brezový háj, Bytový dom pod Kalváriou, Podnet a sťažnosť od občanov - výstavba / pokračovanie projektu Rezidencia nové bývanie na Čermáni (Harmónia), Aktuálne informácie zo Zoborského kláštora, Bytovky na Dieloch...

Venovať sa tiež budem témam: Parkovanie v Nitre a v iných mestách v SR, Parkovanie v centre Nitry - poškodzovanie chodníkov, Kritizovať si dovolím napríklad zverejnený Návrh rozpočtu na rok 2017, Parkovisko na Wilsonovom nábreží a jeho stav, parkovanie na Wilsonovom nábreží, pripravujem tiež kritický článok k rekonštrukcii Wilsonovho nábrežia, pripravím návrh ciest a chodníkov, ktoré potrebujú rekonštrukciu a sú prehliadané, Zaujímavou témou je náš pokus o riešenie parkoviska na Baničovej ulici - aktivita dobrovoľná a občianska... témy pribúdajú, času je málo :-)

Správy si pripravujem a píšem sám - okrem minima článkov, ktoré preberáme zo SITA. Pre zaujímavosť - nitrianske médiá preberajú vo veľkom správy z TASR. Je to podstatne jednoduchšie a bez námahy.

Ďakujem čitateľom za priazeň a trpezlivosť a prajem pekný víkend.

Michal Šimonek, šéfredaktor