Teší ma, že na Čermáni naďalej pokračujú investičné akcie, ktoré však môžeme realizovať iba s takým objemom finančných prostriedkov, aký máme schválený v rozpočte. Napriek tomu ste si určite všimli dokončené detské ihriská na sídlisku Čermáň - stred i pred obytným súborom Martinák. Dokončený bol i chodník Hlboká č. 1-7, či križovatka Dolnočermanská – Cabajská a chodník až po Železoobchod Tóth. Vybudované boli aj nové autobusové prístrešky na Železničiarskej ulici pred Domovom dôchodcov a na Dolnočermánskej ulici - oproti Tehelnej ulici. Dokončila sa úprava chodníka na Dolnočermánskej ulici pred predajňou Nitrazdroj i oprava chodníka pred bytovým domom na Hlbokej ulici č. 63 – 65. Rekonštrukciou prešli i schodiská na Hlbokej č. 87 – 89.

Pokračujeme v budovaní autobusových prístreškov, ktoré by mali byť ukončené na všetkých autobusových zastávkach MAD, ak by sa na ich realizácii spolupodieľal aj dopravca, spoločnosť ARRIVA. Po dobudovaní prístreškov by bol určite väčší záujem občanov o využitie mestskej autobusovej dopravy, s tým, že by mali možnosť ukrytia sa pred nepriaznivým počasím a starší ľudia by si mohli oddýchnuť na lavičke. Tým by sa skultúrnila celá mestská autobusová doprava.

Tento rok sa dokončí súvislá oprava Šumavskej ulice a súvislá oprava ul. Jána Mrvu sa začne buď ešte tento rok, alebo na jar budúceho roku. Teší ma, že v krátkej dobe bude vybraný dodávateľ na realizáciu umelého trávnika na ČFK. Čo sa týka ďalších plánov VMČ, chceme zrealizovať aj súvislé rekonštrukcie týchto komunikácií – Bottova, Červeňova od Dolnočermánskej po Hattalovu a Čulenovu. Plánujeme tiež vybudovanie nových prístreškov na Cabajskej ulici (pri železiarstve Tóth) a Golianovej ulici oproti gymnáziu.

Zrealizovaná tiež bude výmena starých prístreškov za nové na Dolnočermánskej ulici (pred okružnou križovatkou) ale aj na uliciach Červeňova, Hanulova a Golianova. Budem vyvíjať maximálnu snahu o to, aby boli priechody pre chodcov bezpečnejšie a boli osvetlené podobne, ako je tomu v centre mesta.

Čo sa týka opravy telocvične na Hlbokej ulici, žiaľ, eurofondy neprešli a hľadáme riešenie na financovanie. Máme tiež veľký problém s chodníkom na cintorín, pretože polícia žiada, aby sme tam vybudovali veľkú svetelnú križovatku. To by však nebolo dobré, nakoľko sa tam bude budovať obchvat na R 64 (pozn. redakcie: preložka I/64 + križovatka Čermáň) smerom na Komjatice. Dokončenie tohto obchvatu by vyriešilo početnosť nákladných vozov nielen na Čermáni, ale aj v celom meste, nakoľko sa jedná o záležitosť celomestského významu.

Máme pripravené riešenie rozšírenie parkovacích miest v strede sídliska na Hlbokej ulici. Pracuje sa aj na projekte nájomných bytov v ubytovni. Seniori a seniorky, ktorí majú 70 a viac rokov opäť po roku dostanú pozvánky na mikulášske stretnutie, ktoré sa uskutoční 5. decembra o 14.30 h v Dome Matice slovenskej. Do ďalších dní vám želám najmä veľa zdravia a pohody, budem rád, ak ma naďalej budete kontaktovať so svojimi pripomienkami a najmä, konštruktívnymi návrhmi na zlepšenie života v našej mestskej časti.

Jozef Slíž, predseda VMČ č.3



Zdroj: Mesto Nitra