Konečne sa mi podarilo získať stanovisko Fakultnej nemocnice Nitra k medializovaným udalostiam, ktoré sa stali v noci zo 14. na 15. novembra 2016 na urgentnom príjme. Na urgentnom príjme v nitrianskej nemocnici sa vtedy nemal nachádzať lekár, ktorý by okrem pacientov v čakárni ošetril aj pani v zlom stave, ktorú priviezla sanitka.

Pre pripomenutie si prečítajte článok Na urgentnom príjme v nitrianskej nemocnici nevedeli nájsť doktora, občianka podala podnet na prešetrenie.

Na prešetrenie Vami spomínanej medializovanej informácie bola riaditeľom FN Nitra menovaná komisia, aby prípad bol čo najserióznejšie vyšetrený. Je potrebné povedať, že pôvodne medializované informácie boli vo veľkej miere nepresné nakoľko nešlo o 50 minút až hodinu trvajúce čakanie. Lekár od príchodu posádky RLP do 15 minút prevzal pacientku, nejde o staršiu pani, ale o pacientku narodenú v roku 1960.

Lekár od prvého zaklopania člena posádky RLP sa do ambulancie dostavil za 15 minút. Pacientka bola 15.11. hospitalizovaná a 22.11.2016 prepustená do domácej ošetrovateľskej starostlivosti. Vedenie FN Nitra prijme opatrenia na zamedzenie možnosti vzniku obdobných situácií a prioritne bude riešiť systém prvého kontaktu s pacientom.

MUDr. Kamil Koleják, PhD., MSc.
riaditeľ FN Nitra



Zdroj: Nitralive.sk