Mesto Nitra pokračuje v systematickej podpore športových aktivít, a to nielen na profesionálnej úrovni, ale dopÍňaním infraštruktúry športovísk (multifunkčné ihriská, cyklotrasy) aj rekreačných športovcov. Dotácie sú určené na činnosť pre kluby, prenájmy a správu všetkých športovísk, vrátane Mestskej haly na Klokočine a tenisového areálu na Chrenovej.

V roku 2017 budú finančné prostriedky použité vo fondoch mládežníckeho a vrcholového športu i fondoch prenájmu tréningových objektov ako aj úhrad nákladov na energie. V rozpočte mesta Nitry sa nachádza 738-tisíc eur vyčlenených na dotácie na telesnú kultúru. Predložené návrhy, spolu s prerozdelením dotácií, na podujatia do 2000 eur tvoria sumu 582-tisíc eur. Zvyšná suma je ponechaná v rozpočte mesta na akcie, ktoré by boli nutné v rámci dofinancovania pri havarijných udalostiach.

Pri prideľovaní dotácií na vrcholový a mládežnícky šport sa vychádzalo z pravidiel pre poskytovanie dotácie z rozpočtu Mesta Nitry pre oblasť telesná kultúra. Pri dotáciách športu naďalej platí, že najvyšší koeficient má hokej (1,2), futbal (1,0), ďalej s koeficientom (0,7) sú športy ako krasokorčuľovanie, box, plávanie, cyklistika, a iné športy. Kolky, kulturistika, tanec a iné menšie športy majú koeficient (0,4). Výška koeficientu tiež závisí od množstva kritérií, dôležité sú i úspechy, aj počet športovcov, ktorí v danom odvetví športujú.

Dotácie Mesta Nitry na rok 2017 - telesná kultúra do 2000,- € by Michal Šimonek on Scribd




Dotácie Mesta Nitry na rok 2017 - telesná kultúra nad 2000€ by Michal Šimonek on Scribd



Zdroj: Newsletter Mesta Nitry