Vážení spoluobčania, som rád že po pár mesiacoch mám opäť priestor, aby som vám aspoň trochu priblížil aktuálne dianie v našej mestskej časti. Rok 2016 je za nami, spolu s výborom sme riešili viaceré požiadavky a podnety. Niektoré ciele sme splnili, ale pri niektorých sme neboli až tak celkom úspešní. Z avizovaných investičných akcií, ktoré som spomenul v mojom poslednom článku, sme neboli úspešní iba pri rekonštrukcii chodníkov na Novozámockej. Celá akcia je presunutá na 1. polrok tohto roku. Ide o veľké úseky a začiatkom zimy bolo - už riskantné začínať, takže odloženie na jar 2017 môže byť v prospech kvality našich chodníkov.

Okrem chodníkov máme po poslednom zasadnutí MZ na tento rok schválené investičné akcie na území celej našej MČ. Prioritou je naďalej pokračovať v budovaní kanalizácie. Verím, že dokončíme rozrobené ulice - Staromlynskú a Športovú, následne bude pokračovať ulica Na hlinách a potom ďalšie ulice, kde už bolo vydané stavebné povolenie. Myslím, že mám dobrú správu aj pre obyvateľov ulíc, ktoré z majetkových dôvodov neboli zatiaľ ani naprojektované, napr. Roľnícka od č. d. 1 po č. d. 25 alebo Bočná. Projekty sú pripravené a práve prebieha proces stavebného konania. Bez projektu však stále zostáva ulica Jabloňová a Mäsiarska, o ktorých sa aktuálne rokuje a našou snahou je zabezpečiť projekt a následne stavebné povolenie.

Spomeniem aj ďalšie investičné akcie iniciované VMČ. V tomto roku chceme dokončiť súvislé opravy miestnej komunikácie ul. Pri Mlyne. Rovnako, chceme budovať nové chodníky na Krškanskej ulici a na Ulici k rieke. Na niektorých uliciach chceme doplniť verejné osvetlenie. Rozhodli sme sa obnoviť miestny rozhlas v celých Krškanoch, chýba nám vhodný informačný kanál, aby sme mohli rýchlo posunúť aktuálne informácie smerom k obyvateľom. Chceli sme začať budovať dom smútku na novom cintoríne, no z finančných dôvodov začatie stavby odkladáme do budúcna. Zatiaľ máme požiadavku na vykonanie opatrení pre zabezpečenie odhlučnenia okolia starého domu smútku pri kostole. Počkajme si na návrh riešenia, verím, že sa týmito opatreniami dôstojnosť tohto pietneho miesta primerane zvýši.

V súčasnosti pracujeme s kolegami na zozname výtlkov na našich komunikáciách, resp. ďalších nedostatkov po zime, a preto uvítame ich nahlasovanie aj od obyvateľov našej mestskej časti. Podnety z vášho okolia môžete nahlasovať ako obvykle mailom na moju adresu, telefonicky alebo osobne na výbore. Každý, kto má záujem prispieť svojimi podnetmi na zlepšenie života v našej MČ je vítaný. Potrebujeme spätnú väzbu od obyvateľov, aby sme mali prehľad o našich slabších, ale možno aj silnejších stránkach. VMČ má okrem investičných akcií vytvoriť zázemie aj na stretnutie s obyvateľmi pri kultúrnospoločenských akciách.

Samozrejme, počas roka máme v pláne oveľa viac akcií a o termínoch vás budeme obvyklým spôsobom včas informovať. Zasadnutia nášho VMČ sú spravidla raz do mesiaca v zasadačke Kultúrneho domu v Dolných Krškanoch podľa rozpisu na výveskách.

Ing. Miroslav Gut, predseda VMČ č.1



Zdroj: Mesto Nitra - Newsletter č.7