Pred nákupným centrom Mlyny Nitra dnes pribudol vrak auta. Za týmto počinom stoja študenti UKF Nitra v spolupráci s reklamnou agentúrou ZoneMedia.

Podľa vyhlásenia, ktoré sme dostali do redakcie, pripravili guerilla kampaň odkazujúcu na nechutnú politickú vraždu Róberta Remiáša. Vrak auta pred OC Mlyny umiestnili dnes ráno, na podnet prebiehajúceho rokovania Národnej rady SR o zrušení Mečiarových amnestií.

"Cítime zodpovednosť vyjadriť náš názor v dobe, kedy tlak verejnosti na čelných predstaviteľov Slovenska v tejto veci eskaluje. Veľkú zásluhu na tom majú autori filmu Únos, herci, politici a ďalší vplyvní ľudia, ktorí sa neboja hovoriť nahlas. Myslím, že každý je zodpovedný za to, v akej krajine žijeme. Už v minulosti sme sa presvedčili, že ak sa na Slovensku o problémoch nehovorí, budú potichu zamietnuté pod koberec. A tak sme prišli s nápadom pripomenúť udalosti z apríla 1996 širokej verejnosti. Jeden človek nezmení nič, milión ľudí môže zmeniť všetko." tvrdí Lukáš Lukonič, copywriter z agentúry ZoneMedia a jeden z autorov projektu.

Priestor pred hlavným vchodom OC Mlyny sa tak na 12 hodín stal miestom činu, ktorý traumatizuje Slovensko už viac než 20 rokov. Okoloidúci sa tu zastavujú pri dymiacom vraku auta a nalepujú nálepky na znak podpory zrušenia amnestií. Celá akcia je podporená úderným sloganom: “Hovorím NIE Mečiarovým amnestiám!”

vrak-auta-amnestie-meciar-nitra-mlyny-28-marec-2017_01.jpg vrak-auta-amnestie-meciar-nitra-mlyny-28-marec-2017_02.jpg vrak-auta-amnestie-meciar-nitra-mlyny-28-marec-2017_03.jpg vrak-auta-amnestie-meciar-nitra-mlyny-28-marec-2017_04.jpg vrak-auta-amnestie-meciar-nitra-mlyny-28-marec-2017_05.jpg



Zdroj: am