10. marca 2017 sme Vás informovali o petícii za odvolanie primátora Nitry Jozefa Dvonča, ktorú rozbieha obyvateľ Nitry Michal Ivan. Dnes sme dostali informáciu, že podpisová akcia sa už začala.

Ako sa dá zapojiť?

Kto chce podporiť petíciu (či už jedným podpisom alebo viacerými), musí skontaktovať pána Michala Ivana cez mobil 0907 487 827, alebo FB stránku Michal Ivan - občan. Následne si pán Ivan dohodne s podporovateľom stretnutie. Hárky od ľudí, s ktorými som sa osobne ohľadom petície nestretol, y viacerých dôvodov neakceptuje.

Dôvod petície?

Dôvodom petície je slovami pána Ivana nezodpovedné konanie primátora, ktoré ide proti záujmom Mesta Nitra. K tomuto názoru dospel na základe svojich skúseností s prevádzkou ihrísk na letnom kúpalisku, s komunikáciou a spoluprácou s Mestom Nitra v rokoch 2009 - 2015.

Pán Ivan tiež už niekoľko krát vystúpil v zastupiteľstve, kde sa pokúšal získať odpovede na jeho otázky. Aj napriek sľubu primátora doteraz žiadnu uspokojujúcu odpoveď nedostal.

Svoj zámer oznámil dňa 9. marca 2017 priamo na zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Nitre.

Má referendum šancu?

Obávam sa, že reálne je odvolanie primátora neuskutočniteľné. Získať dostatok podpisov je len začiatok – petíciu musí podpísať aspoň 30% oprávnených voličov. Následne bude musieť Mesto Nitra vyhlásiť referendum. Výsledky referenda sú platné, ak sa na ňom zúčastnila nadpolovičná väčšina oprávnených voličov a ak bolo rozhodnutie prijaté nadpolovičnou väčšinou účastníkov referenda. Ako však vieme z histórie, obyvatelia Nitry voľby ignorujú. Referendum však význam má - rozhýbe stojaté vody nitrianske.

Mesto Nitra a spoločnosť sú v zlom stave, nefunguje komunikácia, mesto nenapreduje, riešenie dlhoročných problémov sa odsúva a najväčšie problémy nás ešte len čakajú po spustení prevádzky závodu automobilky Jaguar Land Rover. To je však iná téma...


Oznámenie petície - materiál na zastupiteľstvo, autor: Michal Ivan

Oznámenie petície by Michal Šimonek on Scribd




Zdroj: Nitralive.sk, mi