Od 19. do 20. apríla 2017 prebieha na celom Slovensku 24-hodinový „Rýchlostný maratón 2017“ v podobe dopravno-preventívnej akcie. Polícia bude kontrolovať najmä dodržiavanie maximálnej dovolenej rýchlosti.

Úseky mali možnosť vybrať občania, návrhy bolo možné zadať na stránke Ministerstva vnútra SR a na Facebooku.

"Polícia počas siedmich dní dostala takmer 280 podnetov, v ktorých občania navrhli vyše 300 miest a úsekov. Policajti všetky tieto podnety vyhodnocovali aj z hľadiska bezpečnosti, keďže nie všetky sú vhodné, napríklad, nebolo by možné bez rizika zastaviť vozidlo. Po vyhodnotení všetkých návrhov polícia zostavila zoznam Top navrhovaných úsekov. Každé krajské riaditeľstvo na základe vlastných analýz posilňuje hliadky tak, aby efektívne chránili slušných účastníkov cestnej premávky. Preto k navrhovaným úsekom od občanov pripojila aj ďalšiu stovku úsekov. Výsledný zoznam obsahuje 386 miest, na ktorých budú policajti počas 24 hodín odhaľovať priestupky za prekročenie stanovených rýchlostí," píše sa na webstránke Ministerstva vnútra SR.

Hoci ide o preventívnu akciu, závažné priestupky budú policajti riešiť nekompromisne. Navrhované úseky ciest budú operatívne využívané aj pri kontrole v dohľade nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky počas celého roka.

Úseky merania v okrese Nitra

Nitra: Murániho ulica - Križovatka s Popradskou ulicou
Nitra: Kmeťkova ulica - parkovisko medzi Kmeťkova 15 a 11
Nitra: Beethovenova ulica - Pri materskej škôlke
Veľký Lapáš: Vráble
Cesta Veľký Lapáš - Malý Lapáš - Pohranice na začiatku obce
Veľký Lapáš: hlavná cesta cez obec - začiatok obce smerom od Nitry
Ivanka pri Nitre: Novozámocká - Obecný úrad



Zdroj: Minv.sk