Pilotný projekt zdieľaných bicyklov arriva bike v Nitre je úspešný. Počas prvých 10 týždňov od jeho spustenia sa zaregistrovalo viac ako 4 400 užívateľov a celkový počet prenájmov bicyklov presiahol v tomto týždni hranicu 7 300. Priemerne denne je služba bikesharingu využívaná 120 krát. Obyvatelia a návštevníci Nitry si najčastejšie požičiavajú bicykle na stanovišti Mestský park a Trieda A. Hlinku – Centro Nitra. Zdieľané bicykle ako doplnok mestskej dopravy spustila spoločnosť ARRIVA na Slovensku spolu s magistrátom mesta Nitra koncom júla.

"O zdieľané bicykle arriva bike je veľký záujem, a to nás teší. Sme hrdí, že sme ako prví na Slovensku priniesli službu bikesharingu ako doplnku mestskej hromadnej dopravy a pomáhame tak Nitre rozvíjať zámer stať sa smart mestom. Pre súčasných a budúcich užívateľov arriva bike sme v októbri pripravili súťaž o atraktívne ceny a v inováciách vo verejnej osobnej doprave budeme pokračovať aj naďalej,“ povedal László Ivan, generálny riaditeľ spoločností ARRIVA na Slovensku.

Nitrania a návštevníci mesta majú k dispozícii 70 bicyklov na siedmich stanovištiach, ktoré sú umiestnené na frekventovaných miestach – v zmodernizovanej časti autobusovej stanice, v blízkosti Pošty na Svätoplukovom námestí, na Župnom námestí, pri Mestskom parku vedľa hokejovej arény, pri obchodnom dome Centro Nitra, zo strany kde sa nachádza cyklistický chodník a neďaleko ŠD Mladosť a Chrenovského mostu. Najfrekventovanejšie zo stanovíšť sú Mestský park a Trieda Andreja Hlinku – Centro Nitra. Bicykle je pritom možné požičať si na jednom stanovišti a vrátiť ho na inom.

Na používanie zdieľaných bicyklov arriva bike sa stačí zaregistrovať na stránke arriva.bike alebo prostredníctvom aplikácie arriva bike, ktorá je pre smartfóny dostupná na Google Play a v Apple Store. Úhrada za využívanie bicyklov sa realizuje prostredníctvom platobnej karty. Službu arriva bike môžu záujemcovia využívať až do 30. novembra 2017, v nasledujúcom roku od 1. marca 2018, v závislosti od počasia.

Súťaž – Objav mesto Nitra s arriva bike

ARRIVA pripravila pre študentov a nadšencov bicyklovania súťaž Objav mesto Nitra s arriva bike. Do súťaže sa môže zapojiť každý, kto si v termíne od poludnia 12. októbra 2017 do 31. októbra 2017 do 12.00 vypožičia arriva bike, urobí si na bicykli selfie fotografiu a uverejní ju na sociálnej sieti Instagram s hashtagom #arrivabikesutaz. Najpopulárnejšia fotografia s najväčším počtom lajkov získa hlavnú cenu 1x iPad a ďalších 15 fotografií s najväčším počtom lajkov získa 5x ročné predplatné na arriva bike a 10x balíček darčekových predmetov.

Podrobnejšie informácie o súťaži nájdu záujemcovia na http://arriva.bike/



Zdroj: Arriva